Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Lielais kārtojums

Foto: publicitātes
Kā pārsteigt mājiniekus un viesus? Ar košu, bagātīgu desertu, kas pilns ar ziemai un Ziemassvētkiem piestāvošām garšām.
Receptes tapušas sadarbībā ar Ievas Virtuvi un "Selga".
Pagatavošana
60 min
1. Pagatavo vārīto olu krēmu. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, piesijā un iemaisa miltus, maisot pievieno uzkarsētu pienu. Lej katliņā un, nepārtraukti maisot, lēni karsē, līdz krēms sabiezē. Sakuļ viendabīgu, tad atdzesē.
2. Liela (2,5–3 l) stikla trauka dibenā ieklāj ievārījumu, tam virsū gar trauka malu kārto apaļās piparkūkas, arī visu ievārījumu pārklāj ar salauztu piparkūku gabaliem. Tos pārklāj ar daļu atdzesēta vārītā olu krēma.
3. Tālāk pamīšus kārtām pēc patikas klāj sadrupinātus cepumus un piparkūkas, ogas, krēmu un saputotu saldo krējumu, tam piemaisot nedaudz pūdercukura. Ja vēlas, sadrupinātos cepumus var pārslacīt ar rumu, brendiju vai kādu liķieri garšai.
4. Kārtojumu nobeidz ar putukrējuma kārtu. Grezno ar piparkūku bumbiņām, vafeļu rullīšiem un ogām. Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv