Restorāna cienīgs deserts, kuru ar pavisam nelielu padarbošanos virtuvē var pagatavot mājās. Ar mērci droši var variēt, izvēloties dažādas ogas vai augļus.
Pagatavošana
200 min
1. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Visu karsē līdz pirmajiem mazajiem burbulīšiem, bet neuzvāra. Ņem nost no uguns un ļauj nedaudz padzist.
2. Želatīnu aplej ar ūdeni un ļauj 5 minūtes uzbriest.
3. Iemaisa želatīnu nedaudz padzisušajā saldajā krējumā un maisa, līdz izkusis.
4. Lej plānotajos deserta traukos un liek ledusskapī uz trīs stundām sastingt.
5. Mērcei sablendē svaigas ogas un pievieno cukuru pēc garšas.
6. Kad panna cotta sastingusi, lej virsū mērci un pasniedz. Lai labi garšo!