Ābolu - ķirbja kūka

2022. gada 31. oktobris
Foto: Publicitātes
Āboli un ķirbji piestāv rudenim, piestāv viens otram un lieliski garšo kūkās! Kūka gatavota cepamformā ar izmēru 22cm diametrā.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
70 min
1. Pagatavo mīklu. Traukā ber miltus, mannā putraimus, cukuru un šķipsniņu sāls, samaisa. Tad uz rupjās rīves sarīvē aukstu sviestu (turpat traukā) un veiklām kustībām samīca drupanu mīklu. Sanāks aptuveni ~600 g mīklas, to sadala 3 daļās.
2. Gatavo pildījuma sastāvdaļas. Ķirbi sarīvē uz smalkās rīves, ābolus - uz rupjās. Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Pusi no miziņas un sulas iemaisa katrā no pildījumiem, tāpat pievieno un iemaisa katrā masā pa 50 g cukura un 1/2 tējkarotei kanēļa.
3. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru. Pamatā ber 1/3 mīklas, viegli izlīdzina. Virsū liek ķirbja masu (lieko šķidrumu nedaudz nolej), atkal ber mīklu, nolīdzina, liek ābolu masu un virspusē atkal ber mīklu.
4. Cep 180° aptuveni 45 minūtes. Tā kā ķirbja masa var nedaudz sulot, iesaku zem cepamformas uz plāts paklāt cepamo papīru. Var cept arī neizjaucamā formā.
5. Pēc izcepšanas kūku pilnībā atdzesē formā, pēc tam ievieto uz stundu ledusskapī. Dekorē ar svaigām ogām, mandeļu skaidiņām, pūdercukuru.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu