"Sēņu pastēte mums ļoti garšo brokastīs uz grauzdētas maizītes vai uz kukurūzas galetes," teic Violeta Koroļova, iesakot pārbaudītu recepti.
Pagatavošana
60 min
1. Sēnes apcep sviestā (Violeta viena veida pastētei izmantoja apšu kundziņus un baravikas, otrai - gailenes), pievieno sāli, piparus. Sīpolus klāt neliek, jo tad pastēte ātrāk bojāsies. Ja vēlas izteiktāku garšu, var pievienot ķiplokus vai žāvētu cauraudzīti.
2. Sasmalcina apceptās sēnes dārzeņu smalcinātājā (izmantojot blenderi, masa sanāks kā klīsteris).
3. Pannā izkausē 1/2 paciņu sviesta uz aptuveni 0.5 litru ceptu sēņu. Var ņemt arī mazāk sēņu un likt vairāk sviest - kā nu kuram labāk garšo. Pieliek sviestam sēņu masu, uzkarsē, kārtīgi apmaisa un liek trauciņos.
Foto: Publicitātes
4. Trauciņā karstai masai pa virsu uzliek sviesta šķēli, lai tā izkūst, veidojot tādu kā sviesta vāciņu, kas ledusskapī sastings.
5. Ātrai apēšanai pastēti uzglabā ledusskapī. Ja vēlas pastēti igstoši glabāt, apcepšanai sviesta vietā labāk izmantot cūku taukus un trauciņus ar pastēti uzglabāt saldētavā, atkausējot pēc nepieciešamības. Labu apetīti!