Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Kimči zupa ar garnelēm

Foto: Publicitātes
"Man patīk tādi pikanti savienojumi un, kā izrādās, tīri labi garšo arī nelielas garneles. Jo mazāka garnele, jo garšīgāka — tā man šķiet. Savienojums ar kimči turklāt ir ļoti veiksmīgs. Un arī veselīgs!" teic receptes autors Pipars.
Recepte no gaidāmās Roja Puķes pavārgrāmatas "Piparēdiens 2. #pavienkāršo" . Šī pavārgrāmata ir domāta tiem, kas nevēlas pavadīt virtuvē pārāk daudz laika. Viņa koncepcija ir vienkārša: ātri, ērti, garšīgi! Izdevumu varēs meklēt Latvijas lielākajās grāmatnīcās jau oktobra otrajā pusē.
Pagatavošana
20 min
1. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē 1 ēd. k. eļļas. Pievieno sasmalcinātas ķiploka daiviņas, ingveru, kariju, cep 2 min.
2. Pievieno garneles, apcep, līdz garneles ir mainījušas krāsu. Garneles izliek uz šķīvja, bet katlā pievieno kokosa pienu, kimči (ar visu šķidrumu) un karsē uz nelielas uguns apm. 5 min.
3. Pievieno notīrītas garneles un pēc garšas pievieno sāli. Uguni izslēdz, katliņu apsedz ar vāku un ļauj 5 min ievilkties.
4. Laimu sagriež 5–6 daiviņās. Zupu salej šķīvjos un pasniedz ar laima daiviņām, ko katrs izspiež savā šķīvī. Dekorē ar koriandra lapiņām.
Foto: Publicitātes
5. Padoms: Ja garneles ir saldētas, tās var pirms gatavošanas neatkausēt. Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu