Pārbaudītu sviestmaižu ikru recepti pieliekamā krājumu papildināšanai iesaka Evita Celmiņa. Ziemā ziež uz maizes un ēd nost gardu muti - ar ar sīpolripiņu vai bez. Abējādi garšo labi!
Pagatavošana
60 min
1. Kabačus, tomātus, burkānus un ķiplokus katru atsevišķi samaļ gaļas mašīnā.
2. Sīpolus sagriež kubiņos vai plānos gredzenos. Pannā uzkarsē 100 ml eļļas, apcep sīpolus zeltainus, samaļ gaļas mašīnā.
4. Pievieno samaltos kabačus, tomātus un visu samaisa.
5. Liek klāt apceptos un samaltos sīpolus, ķiplokus, sāli, cukuru, piparus, etiķa esenci, visu izmaisa un karsē aptuveni 30 minūtes. Atstāj uz nakti savilkties garšām.
6. No rīta pagaršo. Ja ko vajag, pievieno vēl garšai. Uzkarsē masu līdz tā "met mutuli", karstu lej tīrās burkās, sasedz un atdzesē.
Foto: Publicitātes
7. Tad pa burciņai ver vaļā un ziež uz sviestamaizēm. Labu apetīti!