Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Kāposti ar grūbām ziemas krājumiem

Foto: Publicitātes
Šo kāpostu un grūbu sagatavi ziemā var izmantot kā pamatu gardai zupai vai vienkārši uzsildīt un noēst. Grūbas var aizstāt ar pērļu grūbām, rīsiem vai griķiem. Pārbaudītu recepti pieliekamā krājumu papildināšanai iesaka pieredzējusi konservētāja Anita Keiša.
Pagatavošana
60 min
1. Kāpostus smalki sagriež, burkānus sarīvē. Tomātus sagriež kubiņos, sīpolus nomizo un sakapā.
2. Apcep sīpolus un burkānus katlā uzkarsētā eļļā un sautē 15 minūtes.
3. Pievieno tomātus un sautē 10 minūtes.
4. Pievieno kāpostus, garšvielas, tomātu pastu, apmaisa un sautē, līdz kāposti ir mīksti. Ja vēlas, var pievienot arī kapātas dilles, pētersīļus vai citus zaļumus pēc garšas
5. Pievieno izvārītās grūbas, sautē 10 minūtes. Iemaisa etiķa esenci, nogriež liesmu.
6. Karstu masu lej tīrās burkās, aizskrūvē burkas, sasedz un atdzesē. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu