Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Zviedru kūku karaliene - šokolādes "Dubļu kūka"

2022. gada 22. augusts
Foto: Publicitātes
Zviedru kūku karaliene šokolādes kūka "Kladdkaka", ko zviedri mēdz dēvēt arī par "Dubļu kūku", garšo ļoti šokolādīgi un atgādina brauniju. "Svarīgi ņemt vērā, ka nedrīkst samazināt cukura daudzumu, tas ir vajadzīgs kūkas masai! Lai cik dīvaini tas neliktos, ja pieliek mazāk cukuru (kaut par 50g), kūka sanāk šķebinoši salda, bet, ja liek norādīto daudzumu, saldums nav jūtams. Kūkā ir daudz nesaldināta kakao, kas dod rūgtumu," skaidro Facebook grupas "Latvieši UK gatavo" dalībniece Vineta Vīksna, iesakot pārbaudītu recepti.
Pagatavošana
40 min
1. Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Olas ar cukuru saputo biezās putās, sviestu ar šokolādi izkausē un atdzesē. Miltus sajauc ar kakao, cepamo pulveri un izsijā.
2. Olu masā iejauc daļu miltu, pielej kausēto sviestu un iemaisa atlikušos miltus. Mīkla sanāk ļoti bieza - kā mīksts plastalīns.
3. Lej masu ietaukotā formā, izlīdzina, cep 25-30minūtes. Nedrīkst pārcept! - virspusei jābūt stingrai, pasausai ar plaisām, vidum - mīkstam, sulīgam un mitram.
Foto: Publicitātes
4. Kūku izņem no formas, pārkaisa ar pūdercukuru, dekorē pēc vēlēšanās, griež šķēlēs un pasniedz. Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu