Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Saldskābā čili želeja ziemai

Foto: Publicitātes
Vienkārši pagatavojama saldskābā čili želeja ziemas krājumiem. Izmantojama kā piedeva jebkuram ēdienam, kam nepieciešams piešķirt pikantumu, bet jo īpaši labi sader ar austrumu ēdieniem. Pārbaudītu recepti iesaka pieredzējusi konservētāja Mareta Bērziņa-Meirāne.

Pagatavošana
40 min
1. Čili un paprikai izņem kātiņus. Ja vēlas, arī attīra no sēklām, sagriež mazākos gabaliņos. Labāk to darīt ar cimdiem!
Foto: Publicitātes
2. Katlā ielej etiķi, pieber sagrieztos čilli un papriku, visu savāra, tad katlā sablendē viendabīgā masā, pievieno cukuru un, turpinot karsētu uz nelielas liesmas, maisot izšķīdina cukuru.
Foto: Publicitātes
3. Karstu masu pilda izkarsētās burciņās, aizskrūvē ar vāciņiem un uzglabā pagrabā. Veseli ēduši!
Foto: Publicitātes
Uz augšu