Mūsu pašu iecienītais gurķis un burkāns pagatavots korejiešu gaumē - ir jānogaršo!
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
140 min
1. Sagriež gurķus nelielos gabalos (pārgriež uz pusēm un katru pusīti vēl 4 daļās). Burkānu sarīvē vai sagriež tievos, garos salmiņos. Lociņus sagriež salmiņos. Ķiplokus sakapā. Visu apmaisa.
2. Pagatavo karsto marinādi. Eļļu uz mazas liesmas uzsilda. Tai pievieno kūpināto papriku, čili piparus un turpina vēl kādas 30 sekundes karsēt uz mazas liesmas.
3. Pēc tam šo karsto marinādi, sojas mērci, etiķi, sezama sēklas un sāli pievieno pie gurķiem. Visu labi apmaisa un liek ledusskapī vismaz 2 h marinēties.