Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

"Onkuļa Bena" mērce ziemai bez pasterizēšanas

Foto: Publicitātes
Eksotika burciņā-pikanti saldskābā mērce ar ananasiem un bambusu dzinumiem.
Recepte tiem, kuriem garšo "Uncle Ben's" saldskābā mērce un patīk eksperimentēt. Pārbaudītu recepti iesaka Iveta Penele.

No šī produktu daudzuma sanāk apmēram 8x0.5l burciņas.
Pagatavošana
60 min
1. Tomātus noblanšē, novelk miziņu un smalki sagriež. Papriku iztīra no sēklām un arī smalki sagriež. Tomātus un papriku visērtāk sasmalcināt, liekot lietā virtuves kombainu.
2. Sasmalcina ar ķiplokus un čillī. Visu saliek katlā, pievieno oregano, sāli un vāra apm. 30 minūtes uz vidējas liesmas, ik pa laikam apmaisot.
3. Pieliek bambusa dzinumus un ananasu gabaliņus (abas sastāvdaļas iepriekš sagrieź vēl mazākos gabaliņos) bez šķidruma un vāra uz lēnas liesmas apmēram 15 minūtes.
4. Beigās pievieno etiķa esenci, želejas cukuru un vāra 5-7 minūtes. Karstu liek burciņās, aizskrūvē ar vāciņiem un atdzesē. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu