Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konservējumi

Ivetas mammas marinētie gurķi ar trīsreizēju pārliešanu

Foto: Publicitātes
"Marinētu gurķu receptes noteikti ir katram savas. Es gribu padalīties ar savas mammas daudzus gadus parbaudītu recepti, kuru mani radi ir atzinuši kā vienu varen gardu pasākumu," teic receptes un foto autore Iveta Penele.

Norādītais produktu daudzums paredzēts četrām 2l burkām.
Pagatavošana
60 min
1. Sterilās burkās apakšā liek sagrieztus zaļumus un šķēlēs sagrieztus ķiplokus. Stāvus blīvi kārto gurķus. Virspusē gareniski saliek mazākus gurķus, līdz burka pilna. Augšā uzliek vēl dilles un kādu lapu.
2. Uzvāra 3 litrus ūdens, pārlej gurķiem. Patur dažas minūtes, nolej katlā un uzvāra vēlreiz. Karstu lej atkal uz gurķiem, patur 10-15 minūtes un nolej - šis ūdens vairs nebūs vajadzīgs.
3. Uzvāra marinādi ar sāli un cukuru. Kad ūdens ir uzvārījies, pielej etiķa esenci, izmaisa.
4. Katrā burkā liek 10 melnos piparus un 4 smaržīgos piparus. Pārlej marinādi un aizvāko (Iveta izmanto jaunus aizgriežamos vāciņus, kurus pirms tam novāra).
5. Burciņas paripina pa galdu, lai marināde un pipari sadalās vienmērīgi pa visu burku. Apgriež burkas otrādi un sasedz ar pledu. No rīta var nest uz pagrabu vai pieliekamo. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu