1. Sterilās burkās apakšā liek sagrieztus zaļumus un šķēlēs sagrieztus ķiplokus. Stāvus blīvi kārto gurķus. Virspusē gareniski saliek mazākus gurķus, līdz burka pilna. Augšā uzliek vēl dilles un kādu lapu.
2. Uzvāra 3 litrus ūdens, pārlej gurķiem. Patur dažas minūtes, nolej katlā un uzvāra vēlreiz. Karstu lej atkal uz gurķiem, patur 10-15 minūtes un nolej - šis ūdens vairs nebūs vajadzīgs.
3. Uzvāra marinādi ar sāli un cukuru. Kad ūdens ir uzvārījies, pielej etiķa esenci, izmaisa.
4. Katrā burkā liek 10 melnos piparus un 4 smaržīgos piparus. Pārlej marinādi un aizvāko (Iveta izmanto jaunus aizgriežamos vāciņus, kurus pirms tam novāra).
5. Burciņas paripina pa galdu, lai marināde un pipari sadalās vienmērīgi pa visu burku. Apgriež burkas otrādi un sasedz ar pledu. No rīta var nest uz pagrabu vai pieliekamo. Labu apetīti!

Foto: Publicitātes