Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Kreftīgie kabači tomātos bez pasterizēšanas

Foto: Publicitātes
"Sanāk stipri pikanta uzkoda, ko var lietot kā salātus pie gaļas vai baudīt ar sviestmaizi vakariņās. Glabājas ideāli bez pagraba," saka Iveta Penele, daloties ar pārbaudītu recepti.

No šī produktu daudzuma sanāk 10x0,5l burciņas.
Pagatavošana
60 min
1. Visu (izņemot kabačus) samaļ gaļas mašīnā, vai sasmalcina. Pieliek garšvielas, izņemot etiķi.
Liek katlā un karsē. Kad sāk vārīties, nogriež mazāku liesmu.
2. Lielos gabalos sagriež kabačus(~2 cm biezas1/4 šķēles) Vecākiem kabačiem izņem sēklas. Liek katlā un karsē 30-40 minūtes.
3. Piecas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi. Nepārvārīt! Kabačiem jāpaliek stingriem nevis izšķīdušiem.
4. Karstu masu lej sterilās burkās, aizvāko, apgriež burkas otrādi, atdzesē. Burkas nav jāsasedz, lai kabači neatmiekšķējas. Glabājas ideāli arī ārpus pagraba. Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu