Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Pikantais dzelteno plūmju čatnijs

Foto: Publicitātes
Saldi pikants gardums, kas lieliski papildinās virkni ēdienu - arī gaļas.
Ja kārojas, virumu var arī sablendēt, lai iegūtu vienmērīgu, zīdainu tekstūru.
Receptes un foto autore: Sanita Buß
Pagatavošana
60 min
1. 1 kilo plūmes atkaulo, sagriež gabaliņos.
2. 300 gramus sīpolus, 2 ķiploku daiviņas, 1 gb. ingveru sagriež kubiciņos 100 gramus žāvētas aprikozes sagriež gabaliņos. Nedaudz rozmarīnu sakapā. 1 sarkano čilli sagriež ripiņās.
3. Katlā ielej 200 ml ābola etiķa un 200 gramus brūnā cukura. Visu uzvāra.
4. Pievieno sīpolus, ķiploku un ingveru vāra 5 minūtes.
5. Pievieno rozmarīnu, čili un aprikozes. Vāra 5 minūtes.
6. Pievieno plūmes, 2 tējkarotes karija pulvera, 1/4 tējkarotes kanēļa, 1 tējkaroti sāls, 1 tējkaroti melnos piparus. Vāra uz nelielas uguns 20 minūtes.
7. Lej burciņās
Silts jau garšo labi. Diezgan asumiņš jūtams.
Labi der pie gaļas ēdieniem.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu