Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Klasiskais biezpiena sacepums ar ogu ķīseli

Foto: Publicitātes
Nedaudz bērnības atmiņu katrā kumosā. Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms gatavo ķīseli. Katliņā liek ogas (saldētas nedaudz atlaidina), pievieno ūdeni un cukuru. Vāra 10-15 minūtes. Tad kartupeļu cieti samaisa ar nelielu ūdens daudzumu un smalkā strūklā, visu laiku maisot, lej klāt ogu masai. Vāra līdz pirmajam burbulim. Tad nogriež uguni un atstāj ķīseli pilnībā atdzist.
2. Gatavo sacepumu. Traukā sakuļ olas ar sāli, tad, pamazām pievienojot cukuru, kuļ olas, līdz cukurs izkusis (3-4 min.).
3. Sakultajām olām pievieno biezpienu un skābo krējumu, visu samaisa. Citā traukā ber miltus, mannā, un cepamo pulveri, samaisa. Tad pa daļām pievieno un samaisa ar biezpiena masu. Iemaisa rozīnes, ja tās izmanto.
4. Cepamo formu (~20x24 cm) ieziež ar sviestu, apkaisa ar mannā. Tad liek biezpiena masu, izlīdzina.
5. Cep 190° apm. 25 minūtes, tad virspusi apziež ar sviestu, cep vēl 5 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
6. Kad abas sastāvdaļas atdzisušas, tās liek deserta traukos un pasniedz. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes