Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Sālīti tomāti ziemai

FOTO: Shutterstock.com

Vienkārši pagatavojami tomāti aromātiskā sālījumā ziemas krājumiem. Garšīgi!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 10 kg tomātu
  • 150-200 g diļļu
  • 50 g mārrutka saknes
  • 100 g upeņu, ķiršu un mārrutku lapas
  • 10 g ozola lapas
  • 30 g ķiploku
  • 10-15 g piparu graudu
  • Sālījumam
  • 10 l ūdens
  • 600 g sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Tomātus sašķiro pēc lieluma un gatavības pakāpes, jo puszaļus tomātus nevajadzētu likt vienā traukā ar gatavajiem.
  2. Lielākā sālīšanai paredzētā traukā, piemēram, muciņā vai aizvākojamā plastmasas toverī, vispirms liek garšvielas un garšaugus, tad blīvi izkārto iepriekš nomazgātus tomātus. Sālīšanai, protams, var izmantot arī burkas.
  3. Sagatavo sālījumu, izšķīdinot sāli ūdenī. Pārlej ar sālījumu tomātus. Ņem vērā, ka vēl negatavus tomātus pārlej ar karstu sālījumu, gatavus - ar aukstu.
  4. Ja tomātus sāla lielākā traukā, uz tā uzliek šķīvīti un slogu. Burkās saliktos tomātus noslogo ar mīkstajiem plastmasas vāciņiem, ielokot tos zem burku kakliņa sašaurinājuma, lai tomāti būtu zem vāciņiem, bet sālījums paceltos virs tiem.
  5. Tomātus pāris dienas tur istabas temperatūrā, līdz sāk aktivizēties pienskābās baktērijas. Tad traukus novieto ledusskapī vai vēsā pagrabā 0 - +1C.
  6. Pēc 10-15 dienām, kad fermentācijas process ir beidzies, pievieno vēl sālijumu, ja nepieciešams, un aizskrūvē burkas ar vāciņiem
    Pēc 10-15 dienām, kad fermentācijas process ir beidzies, pie...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas