Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Sālīti tomāti ziemai

Foto: Shutterstock.com
Vienkārši pagatavojami tomāti aromātiskā sālījumā ziemas krājumiem. Garšīgi!
Pagatavošana
60 min
1. Tomātus sašķiro pēc lieluma un gatavības pakāpes, jo puszaļus tomātus nevajadzētu likt vienā traukā ar gatavajiem.
2. Lielākā sālīšanai paredzētā traukā, piemēram, muciņā vai aizvākojamā plastmasas toverī, vispirms liek garšvielas un garšaugus, tad blīvi izkārto iepriekš nomazgātus tomātus. Sālīšanai, protams, var izmantot arī burkas.
3. Sagatavo sālījumu, izšķīdinot sāli ūdenī. Pārlej ar sālījumu tomātus. Ņem vērā, ka vēl negatavus tomātus pārlej ar karstu sālījumu, gatavus - ar aukstu.
4. Ja tomātus sāla lielākā traukā, uz tā uzliek šķīvīti un slogu. Burkās saliktos tomātus noslogo ar mīkstajiem plastmasas vāciņiem, ielokot tos zem burku kakliņa sašaurinājuma, lai tomāti būtu zem vāciņiem, bet sālījums paceltos virs tiem.
5. Tomātus pāris dienas tur istabas temperatūrā, līdz sāk aktivizēties pienskābās baktērijas. Tad traukus novieto ledusskapī vai vēsā pagrabā 0 - +1C.
6. Pēc 10-15 dienām, kad fermentācijas process ir beidzies, pievieno vēl sālijumu, ja nepieciešams, un aizskrūvē burkas ar vāciņiem
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu