Variācija par daudzu iecienīto Spilvas guķu-sinepju salātu tēmu. "Dievīgi asi garda sanāk šī mērcīte. Man personīgi visi asie un pikantie ēdieni aiziet uz "urrā"," teic receptes un foto autore Zeltīte Dzintare.
Pagatavošana
60 min
1. Gurķus, sīpolus, papriku smalki sagriež. Pieliek cukuru un sāli, apmaisa un atstāj ledusskapī līdz rītam sasuloties.
Foto: Publicitātes
2. Pēc tam dārzeņiem pieliek visas pārējās sastāvdaļas, izņemot kartupeļu cieti.
3. Liek visu uz uguns un, ik pa laikam apmaisot, vāra tik ilgi, līdz gurķi maina krāsu.
Foto: Publicitātes
4. Pievieno un iemaisa kartupeļu cieti, kas iepriekš iejaukta nelielā daudzumā ūdens. Ņem nost no plīts un lej karstu masu tīrās burkās, aizkrūvē, apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē.