Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zefīra kūka ar ķiršiem

FOTO: Publicitātes

Maiga, gaisīga un salda - gabaliņš laimes tavā šķīvītī! Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.

Sastāvdaļas norādītas 20 cm diametra kūkas veidnei.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g zefīru
  • 450 g jogurta bez piedevām
  • 250-300 g ķiršu (var izmantot arī saldētos, tos iepriekš atkausējot)
  • 90 g pūdercukura
  • 150 g biskvīta cepumi ("Selga" utml.)
  • 70 g sviests, istabas T.
  • 15 g želatīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Gatavo pamatni. Cepumus sasmalcina līdz smilšu konsistencei, pievieno mīkstu sviestu, ar rokām samīca, tad liek kūkas formā, kas izklāta ar cepamo papīru, izveido pamatni. Liek ledusskapī sastingt.
  2. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni (~100-120ml), samaisa, atstāj uzbriest.
  3. Ķiršiem izņem kauliņus, nolej lieko šķidrumu. Zefīrus sagriež vidējos gabaliņos.
  4. Bezpiedevu jogurtu samaisa ar pūdercukuru.
  5. Kad želatīns uzbriedis, to ūdens peldē izkausē, nedaudz atdzesē. Tad pievieno dažas karotes jogurta masas, samaisa un tad lej klāt visai pārējai masai, izmaisa.
  6. Kūkas formu ņem ārā no ledusskapja. Lej virsū (apm. 1/3 daļu) jogurta masu, tad liek zefīra gabaliņus, ķiršus, pārlej ar jogurtu, atkal liek zefīrus un ķiršus, un tā, kamēr visas sastāvdaļas izmantotas.
  7. Kūku liek ledusskapī uz nakti sastingt. Kad griezīsiet kūku, zefīrs varētu nedaudz sulot, par to nav jāuztraucas, kūka formu nezaudēs un turēsies labi kopā.

    Labu apetīti!
    Kūku liek ledusskapī uz nakti sastingt. Kad griezīsiet kūku,...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas