Sastāvdaļas norādītas 20 cm diametra kūkas veidnei.
Pagatavošana
20 min
1. Gatavo pamatni. Cepumus sasmalcina līdz smilšu konsistencei, pievieno mīkstu sviestu, ar rokām samīca, tad liek kūkas formā, kas izklāta ar cepamo papīru, izveido pamatni. Liek ledusskapī sastingt.
2. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni (~100-120ml), samaisa, atstāj uzbriest.
5. Kad želatīns uzbriedis, to ūdens peldē izkausē, nedaudz atdzesē. Tad pievieno dažas karotes jogurta masas, samaisa un tad lej klāt visai pārējai masai, izmaisa.
6. Kūkas formu ņem ārā no ledusskapja. Lej virsū (apm. 1/3 daļu) jogurta masu, tad liek zefīra gabaliņus, ķiršus, pārlej ar jogurtu, atkal liek zefīrus un ķiršus, un tā, kamēr visas sastāvdaļas izmantotas.
7. Kūku liek ledusskapī uz nakti sastingt. Kad griezīsiet kūku, zefīrs varētu nedaudz sulot, par to nav jāuztraucas, kūka formu nezaudēs un turēsies labi kopā.