Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jaunie kartupeļi Ulda ģimenes gaumē

Foto: Receptes.lv
"Šie, iespējams, ir paši garšīgākie jaunie "karfelīši". Daudzi man jautā, kā tie man izdodas tik skaisti un zeltaini, tāpēc nolēmu padalīties, lai jūs visi varat izbaudīt šo brīnišķīgo recepti. Recepte pavisam vienkārša un ir pa spēkam jebkuram pusaudzim! Perfekta piedeva jebkuram gaļas ēdienam un siļķei ar biezpienu vispār ideāli. Pat pie aukstās zupas piekodīsiet ar baudu. Manējiem nevajag klāt neko - ieberu bļodā un pēc 10 minūtēm tā jau ir tukša. Pikantumam var pievienot ķiploku, diļļu mērcīti," stāsta kārdinošās receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
50 min
1. Jaunos kartupelīšus var gatavot nomazgātus, ar visu mizu, bet Uldim tos tomēr patīk notīrīt. Kad notīrīti, liek katlā aukstā ūdeni, pieliek sāli un liek vārīties.
2. Kad sāk vārīties, vāra 4-5min. nokāš, mazliet nosusina, pārlej ar eļļu un pārkaisa ar garšaugu sāli. Kārtīgi apmaisa, eļļu īpaši nežēlojat, jo tā tāpat notecēs, cepoties pannā.
3. Tad liek kartupeļus cepties iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos (augšas, apakšas karsēšana+ ventilators). Cepšanas ilgums 20-30 min. - atkarībā no "karfeļu" izmēra.
4. Zeltaini apbrūninātos kartupelīšus pārkaisa ar dillēm un, ja vēlas, arī ar smalki sakapātiem ķiplokiem. Kartupeļiem pēc šādas cepšanas ir plāna, kraukšķīga miziņa un ļoti mīksts, gards viducis. Īstena delikatese!
Foto: Publicitātes
Uz augšu