Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Jaunie kartupeļi Ulda ģimenes gaumē

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

"Šie, iespējams, ir paši garšīgākie jaunie "karfelīši". Daudzi man jautā, kā tie man izdodas tik skaisti un zeltaini, tāpēc nolēmu padalīties, lai jūs visi varat izbaudīt šo brīnišķīgo recepti. Recepte pavisam vienkārša un ir pa spēkam jebkuram pusaudzim! Perfekta piedeva jebkuram gaļas ēdienam un siļķei ar biezpienu vispār ideāli. Pat pie aukstās zupas piekodīsiet ar baudu. Manējiem nevajag klāt neko - ieberu bļodā un pēc 10 minūtēm tā jau ir tukša. Pikantumam var pievienot ķiploku, diļļu mērcīti," stāsta kārdinošās receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Jaunie kartupeļi
  • Sāls
  • Zaļumi
  • Garšaugu sāls
  • Eļļa
  • Ķiploki, sakapāti
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Jaunos kartupelīšus var gatavot nomazgātus, ar visu mizu, bet Uldim tos tomēr patīk notīrīt. Kad notīrīti, liek katlā aukstā ūdeni, pieliek sāli un liek vārīties.
  2. Kad sāk vārīties, vāra 4-5min. nokāš, mazliet nosusina, pārlej ar eļļu un pārkaisa ar garšaugu sāli. Kārtīgi apmaisa, eļļu īpaši nežēlojat, jo tā tāpat notecēs, cepoties pannā.
  3. Tad liek kartupeļus cepties iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos (augšas, apakšas karsēšana+ ventilators). Cepšanas ilgums 20-30 min. - atkarībā no "karfeļu" izmēra.
  4. Zeltaini apbrūninātos kartupelīšus pārkaisa ar dillēm un, ja vēlas, arī ar smalki sakapātiem ķiplokiem. Kartupeļiem pēc šādas cepšanas ir plāna, kraukšķīga miziņa un ļoti mīksts, gards viducis. Īstena delikatese!
    Zeltaini apbrūninātos kartupelīšus pārkaisa ar dillēm un, ja...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas