Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pampuškas ar ķiplokiem un zaļumiem

2022. gada 20. jūlijs
Foto: Shutterstock.com
Pampuškas ir pufīgas un bezgala gardas rauga mīklas maizītes ar ķiplokiem un zaļumiem. Ukrainā tās tradicionāli pasniedz ar boršču.
Pagatavošana
120 min
1. Lielā bļodā sajauc visas mīklas sastāvdaļas un mīca mīklu, līdz tā sāk atlipt no rokām. Izklāj mīklu uz viegli miltiem apkaisītas virsmas un mīca, līdz tā ir elastīga (4-5 minūtes).
2. Pārliek mīklu atpakaļ bļodā, bagātīgi ieziež ar saulespuķu eļļu (30 ml), pārklāj ar virtuves dvieli un noliek siltā vietā uzrūgt uz 1 stundu 30 minūtēm. Mīklai vajadzētu dubultoties apjomā.
3. Uzraudzēto mīklu atmīca un sadala mazās bumbiņās (12-14 gab.). Bumbiņas saliek ar saulespuķu eļļu ieziestā veidnē.
4. Pārklāj ar virtuves dvieli un uz 30 minūtēm atstāj siltā vietā uzrūgt. Pa to laiku uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 ᵒС.
5. Pārziež pampuškas ar pienu un liek cepeškrāsnī uz 30-35 minūtēm.
6. Pagatavo mērci: blenderī sasmalcina ķiplokus ar sāli, ūdeni, zaļumiem un eļļu.
7. Pampuškas izņem no krāsns un uzreiz pārlej ar ķiploku-zaļumu mērci. (Ja tas tiks darīts vēlāk, maizītes neuzsūks šķidrumu).
8. Tiklīdz pampuškas nedaudz atdziest (15 minūtes), tās bauda tāpat vien vai pasniedz ar boršču.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu