Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Zemenes želejā krājumiem

Foto: Receptes.lv
Pēc šīs receptes gatavotais deserts nav paredzēts ziemas krājumiem, bet mēnešus 3 ledusskapī noteikti uzglabāsies. To ir paredzēts lietot ar kŗēmiem vai saldējumu, jo želeja nav tik cieta, lai to ēstu ar pienu. Recepte un foto: Vineta Grudule

Padoms: Ja vēlies, lai zemenes želejā ir ilgāk uzglabājamas, želeja stingrāka un ziemā šo desertu var baudīt ar svaigi kultu putukrējumu, tad, vārot sīrupu, tam pievieno vairāk cukura (vismaz 500 g), un pievieno arī vairāk želatīna, bez iepriekšējas briedināšanas berot to katrā burkā virs zemenēm (uz 500-750 ml burku aptuveni 1 ĒK) un tad pārlejot ar karsto cukura sīrupu.
Pagatavošana
30 min
1. Zemenes nomazgā, tām atdala kauslapas. Ogas ber iepriekš sterilizētās burciņās.
Foto: Publicitātes
2. Uzvāra sīrupu, tad pievieno iepriekš aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu.
3. Karstu sīrupu pārlej zemenēm, aizvāko ar iepriekš novārītiem vāciņiem un labi sasedz uz pāris stundām, lai izkarsējas. Tad liek ledusskapī un ļauj saželēt. Uzglabā ledusskapī.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu