Pēc šīs receptes gatavotais deserts nav paredzēts ziemas krājumiem, bet mēnešus 3 ledusskapī noteikti uzglabāsies. To ir paredzēts lietot ar kŗēmiem vai saldējumu, jo želeja nav tik cieta, lai to ēstu ar pienu. Recepte un foto: Vineta Grudule
Padoms: Ja vēlies, lai zemenes želejā ir ilgāk uzglabājamas, želeja stingrāka un ziemā šo desertu var baudīt ar svaigi kultu putukrējumu, tad, vārot sīrupu, tam pievieno vairāk cukura (vismaz 500 g), un pievieno arī vairāk želatīna, bez iepriekšējas briedināšanas berot to katrā burkā virs zemenēm (uz 500-750 ml burku aptuveni 1 ĒK) un tad pārlejot ar karsto cukura sīrupu.
Padoms: Ja vēlies, lai zemenes želejā ir ilgāk uzglabājamas, želeja stingrāka un ziemā šo desertu var baudīt ar svaigi kultu putukrējumu, tad, vārot sīrupu, tam pievieno vairāk cukura (vismaz 500 g), un pievieno arī vairāk želatīna, bez iepriekšējas briedināšanas berot to katrā burkā virs zemenēm (uz 500-750 ml burku aptuveni 1 ĒK) un tad pārlejot ar karsto cukura sīrupu.