Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Siļķes ideālajā marinādē

FOTO: Shutterstock.com

Mājās marinēta siļķīte ir ne vien lētāka, bet arī garšīgāka - tradicionāli to pasniedzam ar biezpienu un vārītiem kartupelīšiem vai vienkārši liekam uz rupjmaizes šķēles, kas pārziesta ar trekna krējuma kārtu, un našķojamies, kad kārojas piesiet dūšu ar ko kreftīgu. Bet kā iemarinēt patiešām garšīgu siļķi? Mantotu un gadu desmitiem pārbaudītu marinētās siļķes recepti iesaka Natalija Novikova.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 sālītas siļķes
  • 4 sīpoli
  • 600 ml ūdens
  • 6 ēd. k. cukura (strīķētas)
  • 10 melnie pipari
  • 3 smaržīgie pipari
  • 1 lauru lapa
  • 1 ēd. k. eļļas
  • 8 ēd. k. etiķa 9%
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Siļki iztīra no asakām, noskalo, liek traukā.
  2. Sagriež ripiņās sīpolus, samaisa ar siļķēm, pieber piparus, pievieno lauru lapu, pielej eļļu.
  3. Aukstā ūdenī izšķīdina cukuru, pielej etiķi un uzlej siļķēm marinādi.
  4. Pa nakti tur istabas temperatūrā. Otrā dienā liek burkā, noslēdz ar vāciņu un glabā ledusskapī .
    Pa nakti tur istabas temperatūrā. Otrā dienā liek burkā, nos...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurkuma gurķi

Kurkuma gurķi

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas