Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Siļķes ideālajā marinādē

Foto: Shutterstock.com
Mājās marinēta siļķīte ir ne vien lētāka, bet arī garšīgāka - tradicionāli to pasniedzam ar biezpienu un vārītiem kartupelīšiem vai vienkārši liekam uz rupjmaizes šķēles, kas pārziesta ar trekna krējuma kārtu, un našķojamies, kad kārojas piesiet dūšu ar ko kreftīgu. Bet kā iemarinēt patiešām garšīgu siļķi? Mantotu un gadu desmitiem pārbaudītu marinētās siļķes recepti iesaka Natalija Novikova.
Pagatavošana
20 min
1. Siļki iztīra no asakām, noskalo, liek traukā.
2. Sagriež ripiņās sīpolus, samaisa ar siļķēm, pieber piparus, pievieno lauru lapu, pielej eļļu.
3. Aukstā ūdenī izšķīdina cukuru, pielej etiķi un uzlej siļķēm marinādi.
4. Pa nakti tur istabas temperatūrā. Otrā dienā liek burkā, noslēdz ar vāciņu un glabā ledusskapī .
Foto: Publicitātes
Uz augšu