Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Marinēti grila kartupeļi ar zivju krēmiem

2022. gada 20. jūnijs
Foto: Publicitātes
Zivs un kartupeļi ir klasiska garšu kombinācija, ko var izbaudīt bezgala daudzos veidos. Lūk, viens no variantiem – kartupelīši aromātiskā marinādē, kas apbrūnināti uz grila, dāsni pārkaisīti ar zaļumiem un pasniegti ar trīs dažādiem zivju krēmiem. Ātri un garšīgi!
Skaties, kā Diānai Pīrāgs veicās pie grila, gatavojot kartupeļus TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".

Recepte tapusi sadarbība ar "Rūdolfs"
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Pagatavošana
20 min
1. Pagatavo marinādi – lielā bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas, ber iekšā vārītos kartupeļus, sakrata vai ar rokām apmaisa, lai visi kartupeļi būtu pārklāti ar marinādi.
Foto: Publicitātes
2. Svarīgi, lai kartupeļi nebūtu novārīti pārāk mīksti un nezaudētu formu. Vislabāk grilēšanai izmantot nelielus, ar mizu vārītus kartupelīšus. Grilējot liela izmēra tupeņus, tos var gareniski pārgriezt uz pusēm vai sagriezt biezās šķēlēs.
Foto: Publicitātes
3. Uzkarsē grilu. Grila restītes ieziež ar eļļu, izkārto uz grila kartupeļus, apcep pāris minūtes no visām pusēm, ik pa laikam apgrozot.
Foto: Publicitātes
4. Liek grilētos kartupeļus uz liela šķīvja, pārlej ar atlikušo marinādi, pārkaisa ar kapātiem zaļumiem. Pasniedz ar zivju krēmiem, lai katrs ēdājs varētu izvēlēties sev tīkamāko garšu kombināciju.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu