Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu - zemeņu biskvītkūka ar saldā krējuma krēmu

2022. gada 15. jūnijs
Foto: Publicitātes
Sezonai atbilstoša un ātri pagatavojama kūku. Rabarberi un zemenes ne tikai pildījumā, bet arī biskvītā.
Receptes un foto autore: Santa Šauva
Pagatavošana
320 min
1. Gatavo biskvītus. Saputo sviestu, cukuru un vaniļas pastu. Pievieno olu dzeltenumus un siltu pienu. Saputo. Atsevišķā bļodā samaisa abus miltus, sāli un cepamo pulveri. Pievieno mīklai un samaisa tik daudz līdz abas māsas sajaukušās. Rabarberus un zemenes sagriež gabaliņos, pievieno kukurūzas cieti samaisa. Iemaisa mīklā. Saputo olu baltumus un iecilā mīklā. Mīklu sadala divās formās (22 cm diametrs). Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes. Atdzesē.
2. Gatavo rabarberu - zemeņu pildījumu. Zemenes un rabarberus sagriež, ber nelielā katliņā, pievieno cukuru un vāra (no pirmā burbuļa kādas 10 min). Tā kā man patīk viendabīgs pildījums, tad es to vēl nedaudz sablendēju (bet var arī nedarīt). Atdzesē. Kad pildījums atdzisis, tam pievieno saskaņā ar instrukciju uzbriedinātu želatīnu.
3. Biskvīti liek formā un uz tā lej pildījumu (ja vēlas, nedaudz pildījuma var atstāt arī virspusei), un liek vēsumā uz 20 - 30 minūtēm.
4. Kamēr pildījums stingst, gatavo saldā krējuma krēmu. Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru, un saputo ne pārāk stingrās putās. Pievieno saskaņā ar instrukciju uzbriedinātu želatīnu.
5. Krēmu (apmēram 2/3) lej uz nedaudz sastingušā pildījuma. Liek virsū otru biskvītu,kam pāri pārlej saldā krējuma krēmu un pāri palikušo pildījumu (ja vēlas). Liek kūku vismaz uz 4h stundām ledusskapī. Dekorē kā vēlas.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu