Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Tarte ar zemenēm un rabarberiem

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Fotoreceptes
Zemenes un rabarberi - vasaras laika, iespējams, skaistākais tandēms.
Sastāvdaļu daudzums paredzēta formai 26-28 cm
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 210 g miltu
  • 120 g sviesta
  • 70 g pūdercukura
  • 45 g olu dzeltenumu
  • 2 g sāls
  • Krēmam:
  • 2 olas
  • 60 g sviesta
  • 60 g pūdercukura
  • 14 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
  • 100 g zemeņu
  • 80 g mandeļu miltu
  • Dekoram:
  • 3-4 rabarberi
  • Vēl zemenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Sākumā pagatavo mīklu. Istabas temperatūras sviestu saputo kopā ar pūdercukuru. Pievieno olu dzeltenumus un turpina kult. Beigās ieber miltus un sāli. Samīca mīklu un uz kādam 30 min. atstāj ledusskapī atpūsties.
    Sākumā pagatavo mīklu. Istabas temperatūras sviestu saputo k...

    FOTO: Publicitātes

  2. Kamēr mīkla atpūšas, pagatavo krēmu. Istabas temperatūras sviestu saputo kopā ar pūdercukuru. Pievieno olas un turpina kult. Pēc tam ieber cieti un mandeļu miltus, labi izmaisa. Beigās pievieno klāt sablendētas zemenes.
    Kamēr mīkla atpūšas, pagatavo krēmu. Istabas temperatūras sv...

    FOTO: Publicitātes

  3. Visu labi samaisa.
    Visu labi samaisa.

    FOTO: Publicitātes

  4. Ņem cepamo formu un ar pirkstu palīdzību izlīdzina mīklu, veidojot arī maliņas. Sadursta ar dakšiņu mīklu un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170°C uz kādām 10 min.
    Ņem cepamo formu un ar pirkstu palīdzību izlīdzina mīklu, ve...

    FOTO: Publicitātes

  5. Pēc tam pievieno krēmu.
    Pēc tam pievieno krēmu.

    FOTO: Publicitātes

  6. Un dekorē ar rabarberiem.
    Un dekorē ar rabarberiem.

    FOTO: Publicitātes

  7. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz kādām 40-45 min.
    Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz kādām 40-45 min.

    FOTO: Publicitātes

  8. Izceptu var dekorēt vēl ar svaigām zemenēm.
    Izceptu var dekorēt vēl ar svaigām zemenēm.

    FOTO: Publicitātes

  9. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas