Zemenes un rabarberi - vasaras laika, iespējams, skaistākais tandēms. Sastāvdaļu daudzums paredzēta formai 26-28 cm
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
100 min
1. Sākumā pagatavo mīklu. Istabas temperatūras sviestu saputo kopā ar pūdercukuru. Pievieno olu dzeltenumus un turpina kult. Beigās ieber miltus un sāli. Samīca mīklu un uz kādam 30 min. atstāj ledusskapī atpūsties.
Foto: Publicitātes
2. Kamēr mīkla atpūšas, pagatavo krēmu. Istabas temperatūras sviestu saputo kopā ar pūdercukuru. Pievieno olas un turpina kult. Pēc tam ieber cieti un mandeļu miltus, labi izmaisa. Beigās pievieno klāt sablendētas zemenes.
Foto: Publicitātes
3. Visu labi samaisa.
Foto: Publicitātes
4. Ņem cepamo formu un ar pirkstu palīdzību izlīdzina mīklu, veidojot arī maliņas. Sadursta ar dakšiņu mīklu un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170°C uz kādām 10 min.