Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Grilēti baklažānu rullīši ar tomātu un rikotas pildījumu

Foto: Publicitātes
Pat ja neesi baklažānu cienītājs, šī uzkoda tevi patīkami pārsteigs. Baklažānu rullīši ir vienkārši pagatavojami un izceļas ar bagātīgu garšu.

Skaties, kā aktierim, mūziķim un dziedātājam Maksimam Buselam veicās virtuvē, gatavojot un grilējot baklažānu rullīšus ar ķiplokotu tomātu un rikotas pildījumu TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Heineken".
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Pagatavošana
40 min
1. Pārziež baklažānu šķēles ar eļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem.
Foto: Publicitātes
2. Apgrilē baklažānu šķēles no abām pusēm, līdz tās ir viegli zeltainas – aptuveni 2 minūtes no katras puses, tad noņem no grila.
Foto: Publicitātes
3. Sagriež katru tomātu 6-8 vienādās šķēlēs. Gatavo pildījumu, bļodiņā samaisot rikotu ar sasmalcinātu ķiploku un sāli pēc garšas.
Foto: Publicitātes
4. Uz baklažāna šķēles platākā gala, uzliek ēdamkaroti rikotas pildījuma, vienu bazilika lapiņu, tomāta šķēli un sarullē baklažānu ap pildījumu, nostiprina ar koka iesmiņu.
Foto: Publicitātes
5. Tā sagatavo visas baklažānu šķēles un pasniedz.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes