-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Rabarberu muss ar zemeņu mērci
Rabarberi iederas ne tikai plātsmaizēs - arī debešķīgos desertos.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Musam:
-
300 g rabarberu
-
700 ml ūdens
-
200 g brūnā cukura
-
1-2 tējk. vaniļas cukura
-
25 g želatīna
- Zemeņu mērcei:
-
Zemenes
-
Cukurs pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
80 min.
-
Ielej katliņā ūdeni un pievieno sagrieztus rabarberus.
-
Vāra rabarberus, kamēr tie kļūst mīksti.
-
Pēc tam sablendē rabarberus kopā ar visu ūdeni līdz viendabīgai masai.
-
Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un labi izmaisa līdz cukurs ir izkusis.
-
Atdzesē rabarberu masu līdz 40°-45° un pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Labi izmaisa.
-
Ar mikseri saputo rabarberus līdz masa kļūst gaiša, pufīga un palielinājās gandrīz 2 reizes.
-
Rabarberu musu pilda trauciņos un liek ledusskapī sastingt.
Pasniedz ar zemeņu mērci.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs