"Izcili! Ļoti maigi un mīksti vidū, kraukšķīga cukura un kanēļa garoziņa. Ļoti viegli un ātri pagatavojami. Gatavo līdzīgi kā plaucēto mīklu ekleriem," vēsta receptes un foto autore Vineta Vīksna.
Pagatavošana
40 min
1. Visu uzvāra katliņā, tad pieber 100g izsijātus plain miltus. Un rūpīgi maisa, lai izveidojas bieza mīkla.
2. Sākumā mīkla būs glumos pikučos...
Foto: Publicitātes
3. Bet maisa kamēr tā kļūst vienmērīga, bieza un mazliet lipīga.
Foto: Publicitātes
4. Mīklu liek konditorejas maisā ar zvaigznītes uzgali un fritē vārošā eļļā.
Foto: Publicitātes
5. No visām pusēm, līdz zeltaini.
Foto: Publicitātes
6. Kad mazliet padziest, apkaisa vai izvārta cukurā sajauktā ar kanēli. Apmēram 2-3 ēd. k. cukurs sajaukts ar 1/2 tējk. kanēļa. Var vēl šķipsniņu malta kardamona pielikt.