Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Fiksā tomātu krēmzupa ar krēmsieru un brusketām

Foto: Publicitātes
Šī fiksā tomātu krēmzupa tev atgādinās veco patiesību, ka viss ģeniālais ir vienkāršs, bet grilēto tomātmaizīšu svaigā garša atgādinās, ka vasara vairs nav aiz kalniem. Skaties, kā TV personībai Rūtai Dvinskai veicās virtuvē, gatavojot šo ēdienu TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".

Recepte tapusi sadarbībā ar "Gallina Blanca".
Foto: Juris Lisovs/TVNET
Pagatavošana
30 min
1. Tomātus sablendē ar ķiplokiem, sīpolu un buljona kubiņiem viendabīgā masā.
Foto: Publicitātes
2. Katliņā uzkarsē eļļu, lej iekšā sablendēto tomātu masu un, kopš brīža, kad virums sāk burbuļot, karsē 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad iemaisa krēmsieru un piekoriģē vēlamo zupas biezumu, pievienojot verdošu ūdeni, ja nepieciešams. Karsē zupu vēl 5 minūtes, tad nogriež liesmu.
Foto: Publicitātes
3. Gatavo brusketas. Sagriež tomātu mazos kubiņos, sasmalcina ķiploka daiviņas, pievieno pesto un samaisa. Maizes šķēlītes viegli apbrūnina uz grila vai uz grilpannas, karstām uzliek sagatavoto tomātu masu.
Foto: Publicitātes
4. Krēmzupu lej bļodiņās, dekorē ar bazilika lapiņām, pasniedz ar kraukšķīgajām tomātmaizītēm.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu