Sākums > Receptes > Deserti

Vieglais sviesta krēms

2022. gada 17. marts
Foto: Receptes.lv
Noteikti vēlos padalīties ar vieglā sviesta krēma (Franču sviesta krēms) recepti, jo tas ir ne tikai gards krēms tortēm un kūkām, bet arī plastisks un ļoti noturīgs. Krēmu pārsvarā izmanto tortes virsmu pārklāšanai un dekorēšanai, taču kā pamata pildījums tas tiek izmatots tādās tortēs kā Cielaviņa un Roko.
Pagatavošana
30 min
1. 75 g cukuru izkausē 4 ēdamkarotēs ūdens, tad uzvāra līdz 115 grādiem (pēc cukura t mērāmā termometra*). Parasti to vāru tik ilgi līdz masa sāk palikt sīrupaināka, orientējoši, 3 - 4 minūtes.
Foto: Receptes.lv
2. Saputo 3 olu dzeltenumus un pamazām pielej karsto sīrupu. Puto, līdz maisījums ir gaišs un krēmīgs.
Foto: Receptes.lv
3. Atsevišķi saputo 175 g sviesta (atlaidinātu istabas temperatūrā).
4. Saputotajam sviestam pamazām pievieno olu un sīrupa maisījumu un iebiezināto pienu (istabas temperatūrā). Garšai pievieno vaniļu.
Foto: Receptes.lv
5. Pēc izvēles var pievienot kādu dabīgu krāsvielu, piemēram, dzērveņu sulu vai arī kādu karoti kakao.
Foto: Receptes.lv
6. Gards krēms izdodas, ja masai kā piedevu pievieno karameļu mērci vai vārīto kondensēto pienu (šajā gadījumā parasto kondensēto pienu neliek).
7. Krēms ir ne tikai gards, bet arī lielisks dekoru veidošanai.

*Izmantotais avots - 101 vērtīgs padoms Kūkas, Barbara Mehere, Zvaigzne ABC.

Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu