Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Saldais rīsu krēms ar skābenu ķīseli

Saldais rīsu krēms ar skābenu ķīseli

FOTO: Shutterstock.com

Šoreiz bez precīziem sastāvdaļu daudzumiem, jo tie variējami, atkarībā no ēdāju skaita un no tā, ko gribas vairāk - krēmu vai ķīseli. Svarīgākais - gatavošanas process.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Krēmam:
  • Rīsi
  • Saldais krējums 35 %
  • Cukurs
  • Piens/ūdens
  • Ķīselim:
  • Ogas vai ievārījums
  • Kartupeļu ciete
  • Ūdens
  • Cukurs pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ūdenī vai pienā (kā nu kuram labāk patīk), izvāra rīsus. Cik mīkstus? Ja gribas, lai tie krēmā pašķīst, tad vāra mīkstākus, ja ne - stingrus. Atdzesē.
  2. Kamēr rīsi vārās un dziest. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru līdz iegūst putukrējumu. Uzmanīgi - nevajag sakult sviestā.
  3. Paralēli vāra ķīseli - vai nu ūdenī liek iecienītu ievārījumu un uzvāra vai novāra ogas. Pēc pieredzes - salds krēms un skābens ķīselis ir labāka kombinācija, tāpēc ķīselim lieliski der dzērvenes.
  4. Kad ūdens/ogu/ievārījuma kombinācija uzvārījusies, iemaisa ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Cik daudz? Atkarībā no tā, cik biezu ķīseli kārojas - lai noķertu īsto konsistenci, klīsteri lej klāt pa drusciņai, izmaisa un ļauj sabiezēt. Der atcerēties, ka atdziestot, ķīselis būs nedaudz biezāks nekā karsts.
  5. Pēdējie soļi - aukstos rīsos iemaisa putukrējumu, pasniedz ar atdzisušu ķīseli. Ja ķīselis vai rīsi būs silti - putukrējums kusīs.

    Labu apetīti!
    Pēdējie soļi - aukstos rīsos iemaisa putukrējumu, pasniedz a...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķiploku ziedu pesto

Ķiploku ziedu pesto

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas