Sākums > Receptes > Deserti

Saldais rīsu krēms ar skābenu ķīseli

2022. gada 16. marts
Foto: Shutterstock.com
Šoreiz bez precīziem sastāvdaļu daudzumiem, jo tie variējami, atkarībā no ēdāju skaita un no tā, ko gribas vairāk - krēmu vai ķīseli. Svarīgākais - gatavošanas process.
Pagatavošana
60 min
1. Ūdenī vai pienā (kā nu kuram labāk patīk), izvāra rīsus. Cik mīkstus? Ja gribas, lai tie krēmā pašķīst, tad vāra mīkstākus, ja ne - stingrus. Atdzesē.
2. Kamēr rīsi vārās un dziest. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru līdz iegūst putukrējumu. Uzmanīgi - nevajag sakult sviestā.
3. Paralēli vāra ķīseli - vai nu ūdenī liek iecienītu ievārījumu un uzvāra vai novāra ogas. Pēc pieredzes - salds krēms un skābens ķīselis ir labāka kombinācija, tāpēc ķīselim lieliski der dzērvenes.
4. Kad ūdens/ogu/ievārījuma kombinācija uzvārījusies, iemaisa ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Cik daudz? Atkarībā no tā, cik biezu ķīseli kārojas - lai noķertu īsto konsistenci, klīsteri lej klāt pa drusciņai, izmaisa un ļauj sabiezēt. Der atcerēties, ka atdziestot, ķīselis būs nedaudz biezāks nekā karsts.
5. Pēdējie soļi - aukstos rīsos iemaisa putukrējumu, pasniedz ar atdzisušu ķīseli. Ja ķīselis vai rīsi būs silti - putukrējums kusīs.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu