Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Rabarberu krēms ar vaniļas mērci

FOTO: Publicitātes

"Saldēto rabarberu sezona ir klāt, ko nu vairs taupīs. Man garšo rabarberu krēms ar vaniļas mērci," tā receptes un foto autore Zenta Sokolova.

Pagatavošanas laiks norādīts aptuvens.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Krēmam:
  • 250 ml saldētu rabarberu ar cukuru
  • 500 g saldā krējuma
  • 25 g želatīna
  • 2 ēd. k. brendija
  • 2 olu baltumi
  • Cukurs pēc garšas
  • Mērcei:
  • 2 olu dzeltenumi
  • 0.5 l piena
  • 2-3 ēd. k. cukura
  • Vaniļas cukurs
  • 1.5 tējk. kartupeļu cietes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Želatīnu uzbriedina un izkausē, pievieno sablendētais rabarberu masai.
  2. Olu baltumus saputo stingrās putās, iecilā (bez tiem patiesībā varētu iztikt, bet tā kā mērcei vajag tikai dzeltenumus, tad neies jau mantu laist postā, krēms no tā iegūst papildu gaisīgumu).
  3. Krējumu saputo ar cukuru, iecilā rabarberu masu, liek ledusskapī.
  4. Mērcei uzvāra pienu, olu dzeltenumus puto ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno pienam un maisot karsē uz lēnas uguns, līdz mērce sāk biezēt. Uzvārīt nedrīkst. Tā kā man patīk tumīgāka konsistence, procesa beigās pielieku nelielā ūdens daudzumā iejauktu cieti un maisot turpinu karsēt, līdz gar katliņa malām parādās sīki burbulīši.

    Mērci dzesē aukstā ūdenī.
  5. Kad krēms sācis sastingt, to liek trauciņos. Lai būtu glītāk, var izmantot konditorejas turzu ar roboto uzgali. Liek atpakaļ ledusskapī, lai pilnīgi sastingst.
  6. Uzlej mērci un kaut kā izrotā. Man pēdējā laikā tendence uz saldētām jāņogām.

    Lai labi garšo!
    Uzlej mērci un kaut kā izrotā. Man pēdējā laikā tendence uz...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķiploku ziedu pesto

Ķiploku ziedu pesto

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas