Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Latgales kļockas ar biezpiena pildījumu

Foto: Publicitātes
Latgales kļockas - saldais ēdiens, kuru Latgalē ceļ galdā augstos godos. Saldā krējuma mērcē sutinātos rauga mīklas pīrādziņus ar gardu biezpiena pildījumu tradicionāli ēd ar rokām, pēc mielasta tās pa kluso noslaukot nemīļākā kaimiņa goda svārku stērbelē.

Recepte un foto: Aina Pitrāne
Pagatavošana
120 min
1. Vienu trešdaļu piena nedaudz uzsilda, lai ir silts. Pievieno raugu un ļauj tam kādas 10 - 15 min pastāvēt.
2. Pa to laiku izsijā miltus, pievieno atlikušo pienu, ūdeni un eļļu. Tad pievieno rauga un piena maisījumu.
3. Beigās pievieno cukuru un sāli, labi izmīca mīklu. Kamēr kļūst gluda un spīdīga. Mīcīšanas procesā nevajag pievienot miltus! Labāk rokas nedaudz iesmērēt ar eļļu.
4. Tīru trauku iesmērē ar eļļu, tajā liek mīklu, apsedz ar pārtikas plēvi. Atstāj uz 1 stundu atpūsties.
5. Pa to laiku pagatavo pildījumu. Biezpienam pievieno olu un cukuru. Labi izmaisa.
6. Kad mīkla "atpūtusies", to izrullē un izspiež mazus aplīšus. Uz tiem liek biezpiena masu un veido mazus pīrādziņus.
Foto: Publicitātes
7. Apsmērē ar olu un liek cepties iepriekš līdz 190° uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram uz 17-20 min.
Foto: Publicitātes
8. Kad pīrādziņi gatavi, pagatavo mērci. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno cukuru un uzvāra. Pēc tam katliņā pie saldā krējuma mērces, liek visus pīrādziņus un kādas 3 minūtes pasautē, ik pa laikam apmaisot. Izslēdz un ļauj savilkties garšām vēl kādas 10 minūtes.
9. Pīrādziņus pasniedz siltus kopā ar gardo saldā krējuma mērci.

Veseli ēduši!
Foto: Publicitātes
Uz augšu