Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Supergardā "siļķe kažokā" burkānu un sīpolu neēdājiem

Supergardā "siļķe kažokā" burkānu un sīpolu neēdājiem

FOTO: Publicitātes

Supergarda "siļķe kažokā" tiem, kas ir uz "jūs" ar burkāniem (to šajos salātos nav), un nav sajūsmā par sīpoliem - visi sīpolu nemīlētāji, kas mielojušies ar šo "šubas" versiju, apgalvo, ka tos gluži vienkārši nav iespējams sagaršot.

Sastāvdaļas paredzētas ~ 20x30 cm salātu traukam.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 vārīti kartupeļi (ar mizu vārīti, nomizoti)
  • 400 g "Kaija" siļķu filejas eļļā "Gardums"
  • 3 vārītas bietes (vidēji lielas)
  • 2 "Antonovka" vai citi skābi āboli (vidēji lieli)
  • 1 sīpols (vidēji liels)
  • 1 ēd. k. etiķa 9%
  • 1 bunte diļļu
  • 4 vārītas olas, nolobītas
  • 1.5 ēd. k. krievu sinepes
  • "Žanis" vai "Spilva" majonēze "Provansas" (paciņā) pēc garšas
  • Skābais krējums (paciņā) pēc garšas
  • Malti melnie pipari vai "Tobsco" mērce pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Salātu trauka apakšu vienmērīgi ieziež ar sinepēm. Virsū uz rupjās dārzeņu rīves vienmērīgā kārtā uzrīvē kartupeļus.
  2. Virs kartupeļiem liek sasmalcinātu siļķi, pārkaisa ar pipariem vai pāris pilītēm "Tobasco" mērces.
  3. Ābolus nomizo, sarīvē, liek bļodiņā, pierīvē klāt nomizotu sīpolu, pievieno etiķi, sāli un samaisa. Nospiež lieko šķidrumu. Ābolu-sīpolu masu vienmērīgā kārtā pārkaisa virs siļķēm.
  4. Majonēzes un krējuma paciņām nogriež stūrīšus. "Iesvītro" pēdējo kārtu ar majonēzi uz vienu pusi, ar krējumu - uz otru pusi, veidojot rūtiņu rakstu.
  5. Virsū uzkaisa dilles, vienmērīgā kārtā pārrīvē vārītās bietes, pārkaisa tās ar sāli. Virs bietēm atkal veido majonēzes-krējuma rūtojumu.
  6. Ar dakšu viegli (nespiež!) izlīdzina pēdējo kārtu, lai mērce sajauktos ar bietēm un virsma būtu gluda. Visu pārrīvē ar vārītām olām.
  7. Ļauj "šubai" savilkties vismaz pāris stundas vai liek ledusskapī uz nakti. Griež kvadrātiņos, liek uz šķīvīša un bauda, piekožot rupjmaizi.

    Veseli ēduši!
    Ļauj "šubai" savilkties vismaz pāris stundas vai liek leduss...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu zupa ar biezpiena klimpām

Rabarberu zupa ar biezpiena klimpām

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas