1. Salātu trauka apakšu vienmērīgi ieziež ar sinepēm. Virsū uz rupjās dārzeņu rīves vienmērīgā kārtā uzrīvē kartupeļus.
2. Virs kartupeļiem liek sasmalcinātu siļķi, pārkaisa ar pipariem vai pāris pilītēm "Tobasco" mērces.
3. Ābolus nomizo, sarīvē, liek bļodiņā, pierīvē klāt nomizotu sīpolu, pievieno etiķi, sāli un samaisa. Nospiež lieko šķidrumu. Ābolu-sīpolu masu vienmērīgā kārtā pārkaisa virs siļķēm.
4. Majonēzes un krējuma paciņām nogriež stūrīšus. "Iesvītro" pēdējo kārtu ar majonēzi uz vienu pusi, ar krējumu - uz otru pusi, veidojot rūtiņu rakstu.
5. Virsū uzkaisa dilles, vienmērīgā kārtā pārrīvē vārītās bietes, pārkaisa tās ar sāli. Virs bietēm atkal veido majonēzes-krējuma rūtojumu.
6. Ar dakšu viegli (nespiež!) izlīdzina pēdējo kārtu, lai mērce sajauktos ar bietēm un virsma būtu gluda. Visu pārrīvē ar vārītām olām.
7. Ļauj "šubai" savilkties vismaz pāris stundas vai liek ledusskapī uz nakti. Griež kvadrātiņos, liek uz šķīvīša un bauda, piekožot rupjmaizi.
Veseli ēduši!

Foto: Publicitātes