Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ilzes "Cielaviņa" ar lazdu riekstiem

2022. gada 27. janvāris
Foto: Publicitātes
"Šī ir mana bērnības garša un variācijas arī ir dažādas, galvenais nosacījums, lai izdotos garšīgi, izmantojiet lazdu riekstus!" saka kulinārijas bloga "Ēd laimīgs" autore Ilze Veisbārde, piedāvājot savu leģendārās "Cielaviņas" receptes versiju.
Pagatavošana
120 min
1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 110 C ar ventilatoru.
2. Olu baltumiem pievieno škipsniņu sāls, un kuļ, līdz masa kļūst bieza. Turpina kulšanu un pamazām pievieno cukuru līdz olu baltums ir kļuvis stingrs un viss cukurs ir izkusis. Masai pievieno kartupeļu cieti un sadrupinātos riekstus.
3. Masu sadala divām formām 24 cm, kas noklātas ar foliju un nedaudz ietaukotas ar eļlu. Cep 1 stundu. Kad bezē izcepts, izslēdz krāsni, atver nedaudz durtiņas (var ielikt koka karoti) un atstāj, lai tie pilnībā atdziest.
4. Nākamajā dienā gatavo krēmu pildījumam. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Pievieno pūdercukuru un saldo krējumu, puto līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno maskarponi un samaisa.
5. Veido torti- uz bezē plāksnes liek krēmu, tad atkal bezē plāksni un daļu krēma. Atlikušo krēmu iepilda maisiņā ar uzgali un veido dekorus. Rotā ar veseliem lazdu riekstiem

Ēd laimīgs!
Foto: Publicitātes
Uz augšu