Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vinetas ideālā medus kūka

2022. gada 27. janvāris
Foto: Receptes.lv
"Šī ir ir mana ideālā medus kūka - daudzās biskvīta kārtas ir sasūkušās ar maigo krēmu, un rezultāts ir pasakaini gards un mutē kūstošs," teic receptes un foto autore Vineta Vīksna no "Facebook" domubiedru grupas "Latvieši UK gatavo". Tie, kas vēlas eksperimentēt, starp katru otro kārtu var likt grauzdētus riekstiņus un gabaliņos sagrieztus karamelizētus ābolus, bumbierus vai citus augļus.
Pagatavošana
120 min
1. Gatavo mīklu. Sviestu izkausē, pieliek medu un cukuru. Maisot karsē, kamēr cukurs izkūst, bet nekaramelizē to brūnu.
Foto: Publicitātes
2. Kad masa vairs nav pārāk karsta, tajā iemaisa sakultu olu.
3. Miltus sajauc ar sodu, šķipsniņu sāls un pa daļām iesijā mīklā. Mīkla sanāk bieza un mazliet lipīga. Ļauj tai mazliet atdzist.
4. Sadala mīklu 8 vienādās daļās. Izrullē ļoti plānas kārtas, izgriež vai izspiež no mīklas apļus apmēram 18- 20 cm diametrā. No atgriezumiem, iespējams, sanāks vēl viena kārta. Tas atkarīgs no tā, cik plānu izrullē mīklu
5. Mīklas apļus cep līdz 180 C iepriekš sakarsētā krāsnī 6-7 minūtes.
Foto: Publicitātes
6. Kamēr izceptās tortes plāksnes atdziest, gatavo krēmu.
Visas sastāvdaļas saputo viendabīgā krēma masā.
7. Krēmu ziež starp biskvīta kārtām, ļauj tortei savilkties vismaz pāris stundas vai uz nakti, liekot to ledusskapī.

Foto: Publicitātes
8. Griež šķēlēs un izbauda mutē kūstošās mitrā biskvīta un maigā krēma kārtas!

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu