Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Dārzeņu “tom kha” zupa ar grilētu garneļu iesmiņiem

Dārzeņu “tom kha” zupa ar grilētu garneļu iesmiņiem

FOTO: Publicitātes

Skaties, kā TV personībai Aivim Ceriņam veicās pagatavot "tom kha" zupu ar grilētu garneļu iesmiņiem TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm". "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Alpro".
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 2 paciņas “Alpro” kokosriekstu kulinārijas krēma
  • 1 paciņa “tom kha” zupas garšvielas vai 2 ĒK karija pastas
  • 200 g šampinjoni, sagriezti šķēlēs
  • 1 pakčojs, sagriezts kubiņos
  • 1 sīpols, sasmalcināts
  • 1 čili, sasmalcināts
  • 1 paprika, sagriezta salmiņos
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos
  • 1 laims, norīvēta miziņa, izspiesta sula
  • 1 ēd. k. brūnā cukura
  • 3 ēd. k. eļļas cepšanai
  • Sāls pēc garšas
  • 1 buntīte koriandra
  • Garneļu iesmiņiem
  • 20-30 tīģergarneles
  • 4-6 koka iesmiņi
  • 1 laims
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls un čili pārslas pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc pāris minūtēm pievieno sēnes.
    Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc pāris minūtēm...

    FOTO: Publicitātes

  2. Kad sēnes apcepušās, liek klāt pakčoju, papriku, čili, ķiplokus un turpina cept 2-3 minūtes.
  3. Tad liek klāt konservētos tomātus, kokosriekstu krēmu, zupas garšvielu, laima sulu un miziņu, sāli un cukuru. Pievieno iepriekš elektriskajā tējkannā uzkarsētu ūdeni, lai piekoriģētu zupas vēlamo biezumu, un turpina vārīt vēl 10 minūtes.
    Tad liek klāt konservētos tomātus, kokosriekstu krēmu, zupas...

    FOTO: Publicitātes

  4. Pa to laiku noloba garneles, liek bļodiņā, pievieno laima sulu, eļļu, sāli un čili pārslas apmaisa. Ver garneles uz iesmiņiem, liek uz grila vai grilpannas un grilē 1-2 minūtes no katras puses.
    Pa to laiku noloba garneles, liek bļodiņā, pievieno laima su...

    FOTO: Publicitātes

  5. Zupu lej bļodiņās, pārkaisa ar kapātu koriandru. Uz katras zupas bļodiņas liek vienu vai vairākus garneļu iesmiņus.

    Labu apetīti!
    Zupu lej bļodiņās, pārkaisa ar kapātu koriandru. Uz katras z...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu zupa ar biezpiena klimpām

Rabarberu zupa ar biezpiena klimpām

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas