"Nojautu ka jābūt garšīgām, bet ka būs tik mīkstas, sulīgas,ar kraukšķīgu ārpusi un garšīgas nevarēju pat iedomāties. Ļoti labi iederējās pikantie tomātu salāti. ," stāsta receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
60 min
1. Pussasalušu cūkgaļas muguras karbonādi sagriežu diezgan plānās šķēlēs.
Foto: Publicitātes
2. Gaļu izklapē maksimāli plāni un kā griezta, saliek pa pāriem. Protams, sāls, pipari no abām pusēm.
Foto: Publicitātes
3. Uz vienas no pāra liek lielu, ne pārāk biezu siera šķēli. Man bija Holandes siers. Vislabāk likt vienu lielu, nevis vairākas mazas, būs vieglāk apviļāt. Otru gaļas šķēli liek virsū sieram, ievērojot treknumu pret treknumu, lai maksimāli sakristu puses.
Foto: Publicitātes
4. Apviļā no sākuma miltos, tad olā un beigās bagātīgi rīvmaizē. Atstāj kādas 5 min., lai panējums kārtīgi savelk garšas no gaļas.
Foto: Publicitātes
5. Apcep uz pannas viegli brūnas un kārto uz cepešpannas. Cepu 180 grādos augša apakša, bez ventilatora 20 min. Ventilators sausina, nevajag.
6. Gatavajām karbonādēm pēc izņemšanas, kamēr vēl karstas, uzliek pa virsu piciņas sviesta. Garšai, aromātam, sulīgumam.