"Ļoti vienkārša un viegli pagatavojama recepte.
Parasti mājās gatavoju bez ogām, šoreiz pieliku zemenes klāt," stāsta receptes un foto autore Aina Pitrāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
200gcepumu
100mlūdens
2ēd. k.kakao
150gbiezpiena
80gkokosriekstu skaidiņu
40gpūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
90 min.
Sasmalcina cepumus un samaisa ar kakao pulveri. Pievieno ūdeni un izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Receptē nav minēts cukurs. Es to nekad nelieku klāt, jo Selgas cepumi ir ļoti saldi. Ja jums prasās saldāku ruleti, tad šajā brīdī, pieliek apmēram 20 g cukura pie ūdens, izšķīdina to un cukuroto ūdeni pievieno sasmalcinātiem cepumiem. Kārtīgi izmaisa, līdz tiek iegūta viendabīga konsistence.
Izberž caur sietiņu biezpienu, lai ir krēmveidīgs. Var jau nopirkt gatavu krēmveidīgu biezpienu, bet man garšo vairāk graudainais un pašai pēc tam to sablendēt vai izberzt caur sietiņu.
Biezpienam pievieno pūdercukuru un kokosriekstu skaidiņas. Visu kārtīgi apmaisa. Šajā brīdī pagaršo vai pietiek saldums.
Izklāj šokolādes masu uz pārtikas plēves un izrullē vai izlīdzina ar pirkstu palīdzību ne pārāk biezu taisnstūri.
FOTO: Publicitātes
Pa virsu tam izklāj biezpiena kokosriekstu masu.
Ja ir vēlēšanās var pielikt klāt ogas, augļus, bet ir ļoti garšīgi arī bez tiem.
Ar pārtikas plēves palīdzību satini ruleti (tikai to plēvi neietinam kopā ar ruleti), izdekorē to un uz 1 h ieliek saldētavā.
FOTO: Publicitātes
Var dekorēt, piemēram, ar kādu izkausētu šokolādi vai tikai ar kokosriekstu skaidiņām.