Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Eleganta siļķe kažokā

FOTO: Publicitātes

Katram ir sava īpašā siļķes kažokā recepte, vai kādas īpašas atmiņas par to, kā šo ēdienu gatavojis kāds no ģimenes. Kāds gatavo dziļā traukā, cits veido kā greznu kūku. Šī siļķes kažokā versija būs viegla un svaiga, jo noteikti nedominē smagnējie kartupeļi.
Receptes un foto autors: Vilnis Pavlovičs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

15
porcijas
  • 1 kg vārītu biešu
  • 3 lieli burkāni
  • 5-6 kartupeļi
  • 1 kg sālītas siļķes
  • 2 sīpoli (lieli)
  • 12 olas
  • 2 paciņas rasola majonēze
  • 2 paciņas skābā krējuma
  • Lociņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

300 min.
  1. Kartupeļus, burkānus, olas iepriekš novāra, atdzesē, pēc ta notīra.
  2. Visas sastāvdaļas, izņemot siļķi un sīpolu, sarīvē uz rupjās rīves. Siļķi un sīpolu sagriež gabaliņos.
  3. Majonēzi sajauc ar krējumu proporcijā 1:1.
  4. Salātos liek kārtās:
    kartupeļi;
    burkāni;
    nedaudz mērce;
    siļķe ;
    sīpoli;
    bietes
    mērce;
    olas.
    Atkārto divas reizes, vai tik, cik ļauj trauks un sastāvdaļas. Ļauj visam savilkties vismaz dažas stundas - ideāli, ja nakti.

    Dažas olas atstāj pēdējās kārtas dekorēšanai kopā ar lociņiem. To dara pirms pasniegšanas!

    Lai labi garšo!
    Salātos liek kārtās:
kartupeļi;
burkāni;
nedaudz mērce;...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas