Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Neceptā piparkūku siera kūka ar kafijas krēmu un banāniem

Neceptā piparkūku siera kūka ar kafijas krēmu un banāniem

FOTO: Publicitātes

Kraukšķīga piparkūku pamatne ar dāsnu kafijas krēma kārtu, zem kuras slēpjas banānu šķēles - šī debešķīgi gardā kūka ir īsts kārumnieku sapnis! Turklāt tā ir pagatavojama bez cepšanas un liekām pūlēm. Tieši tas, kas vajadzīgs svētku laikam!

Norādītais produktu daudzums paredzēts 25 cm diametra siera kūkai.
Recepte tapusi sadarbībā ar Orkla Latvija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • Kūkas pamatnei
  • 250 g piparkūku "Selga"
  • 150 g sviesta, izkausēts
  • 5 banāni (vidēja lieluma)
  • Kūkas krēmam
  • 600 g bezpiedevu krēmsiera
  • 370 g grieķu jogurta
  • 400 g vārīta iebiezinātā piena ar cukuru
  • 20 g želatīna
  • 2 tējk. šķīstošās kafijas
  • Dekoram
  • Piparkūkas "Selga"
  • šķīstošā kafija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagatavo sastāvdaļas. Bļodiņā ber želatīnu, pievieno šķīstošo kafiju, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens, samaisa un ļauj želatīnam uzbriest 10 minūtes.

    Sagatavo sastāvdaļas. Bļodiņā ber želatīnu, pievieno šķīstoš...

    FOTO: Publicitātes

  2. Pa to laiku gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcina – visvieglāk un ātrāk to var izdarīt, izmantojot virtuves kombainu vai blenderi. Cepumu drumstalām pievieno kausētu sviestu, samaisa, liek masu kūkas veidnē un piespiežot izlīdzina ar pirkstiem vai karotes gludo pusi.
    Pa to laiku gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcina – visvi...

    FOTO: Publicitātes

  3. Banānus nomizo, gareniski pārgriež uz pusēm, pārslaka ar citronu sulu, izkārto virs piparkūku pametnes.
    Banānus nomizo, gareniski pārgriež uz pusēm, pārslaka ar cit...

    FOTO: Publicitātes

  4. Bļodā liek krēmsieru, pievieno grieķu jogurtu, iebiezināto pienu un ar mikseri sakuļ, līdz iegūts krēms ar iebiezinātā piena gabaliņiem. Ja vēlas saldāku krēma masu, pieber un iekuļ cukuru pēc garšas. Pievieno iepriekš karsta ūdens peldē izkausētu želatīna-kafijas masu un iekuļ ar mikseri. Lej krēmu virs kūkas pamatnes.
    Bļodā liek krēmsieru, pievieno grieķu jogurtu, iebiezināto p...

    FOTO: Publicitātes

  5. Liek kūku ledusskapī, uz pāris stundām, līdz sastingst krēms, vai vislabāk - uz visu nakti.
    Liek kūku ledusskapī, uz pāris stundām, līdz sastingst krēms...

    FOTO: Publicitātes

  6. Pirms pasniegšanas kūku pārkaisa ar šķīstošo kafiju, dekorē ar piparkūkām.

    Labu apetīti!

    Pirms pasniegšanas kūku pārkaisa ar šķīstošo kafiju, dekorē...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepta marinēta līdaka

Cepta marinēta līdaka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas