Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Neceptā piparkūku siera kūka ar kafijas krēmu un banāniem

Foto: Publicitātes
Kraukšķīga piparkūku pamatne ar dāsnu kafijas krēma kārtu, zem kuras slēpjas banānu šķēles - šī debešķīgi gardā kūka ir īsts kārumnieku sapnis! Turklāt tā ir pagatavojama bez cepšanas un liekām pūlēm. Tieši tas, kas vajadzīgs svētku laikam!

Norādītais produktu daudzums paredzēts 25 cm diametra siera kūkai.
Recepte tapusi sadarbībā ar Orkla Latvija.
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo sastāvdaļas. Bļodiņā ber želatīnu, pievieno šķīstošo kafiju, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens, samaisa un ļauj želatīnam uzbriest 10 minūtes.

Foto: Publicitātes
2. Pa to laiku gatavo kūkas pamatni. Cepumus sasmalcina – visvieglāk un ātrāk to var izdarīt, izmantojot virtuves kombainu vai blenderi. Cepumu drumstalām pievieno kausētu sviestu, samaisa, liek masu kūkas veidnē un piespiežot izlīdzina ar pirkstiem vai karotes gludo pusi.
Foto: Publicitātes
3. Banānus nomizo, gareniski pārgriež uz pusēm, pārslaka ar citronu sulu, izkārto virs piparkūku pametnes.
Foto: Publicitātes
4. Bļodā liek krēmsieru, pievieno grieķu jogurtu, iebiezināto pienu un ar mikseri sakuļ, līdz iegūts krēms ar iebiezinātā piena gabaliņiem. Ja vēlas saldāku krēma masu, pieber un iekuļ cukuru pēc garšas. Pievieno iepriekš karsta ūdens peldē izkausētu želatīna-kafijas masu un iekuļ ar mikseri. Lej krēmu virs kūkas pamatnes.
Foto: Publicitātes
5. Liek kūku ledusskapī, uz pāris stundām, līdz sastingst krēms, vai vislabāk - uz visu nakti.
Foto: Publicitātes
6. Pirms pasniegšanas kūku pārkaisa ar šķīstošo kafiju, dekorē ar piparkūkām.

Labu apetīti!

Foto: Publicitātes
Uz augšu