"Siļķe kažokā" ir salātu klasika. Kas šajā atšķiras no citām receptēm? Tiek pievienoti marinēti sīpoli.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
500gvārītu kartupeļu
500gsiļķu filejas
500gvārītu biešu
250gvārītu burkānu
5vārītas olas
1sarkanais sīpols
250gmajonēzes
Marinādei:
1ēd. k.etiķa 9%
3ēd. k.karsta ūdens
1/2tējk.cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
200 min.
Novārītos dārzeņus notīra un uz rupjās rīves sarīvē.
Cieti vārītās olas atbrīvo no čaumalas, arī sarīvē, var smalkāk.
Notīra sīpolu, smalki sagriež. Pievieno ūdeni, etiķi un cukuru. Atstāj marinēties 10 minūtes.
Sagriež smalkos kubiņos siļķi. Klasiski izmanto sālītu vai mazsālītu.
Kārto salātus - liek kartupeļus, nedaudz majonēzi, tad siļķi, marinētos sīpolus, tālāk burkānus, majonēzi, olas, bietes, majonēzi un tā atkārto, līdz beidzas sastāvdaļas vai trauks pilns.
Pēdējā kārtā liek bietes, kuras noziež ar majonēzi. Pirms pasniegšanas pārber ar vārītu oliņu.