"Siļķe kažokā" ir salātu klasika. Kas šajā atšķiras no citām receptēm? Tiek pievienoti marinēti sīpoli.
Pagatavošana
200 min
1. Novārītos dārzeņus notīra un uz rupjās rīves sarīvē.
2. Cieti vārītās olas atbrīvo no čaumalas, arī sarīvē, var smalkāk.
3. Notīra sīpolu, smalki sagriež. Pievieno ūdeni, etiķi un cukuru. Atstāj marinēties 10 minūtes.
4. Sagriež smalkos kubiņos siļķi. Klasiski izmanto sālītu vai mazsālītu.
5. Kārto salātus - liek kartupeļus, nedaudz majonēzi, tad siļķi, marinētos sīpolus, tālāk burkānus, majonēzi, olas, bietes, majonēzi un tā atkārto, līdz beidzas sastāvdaļas vai trauks pilns.
6. Pēdējā kārtā liek bietes, kuras noziež ar majonēzi. Pirms pasniegšanas pārber ar vārītu oliņu.
7. Ļauj dažas stundas ledusskapī visam savilkties.