Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes cepumu mājiņas ar ogu-zefīra krēmu

Foto: Publicitātes
Cepumu mājiņas ir vienkārši pagatavojams un daudzu iemīļots deserts, kas tik ļoti piestāv Ziemassvētkiem! Parasti mājiņas “būvē” no klasiskajiem “Selgas” cepumiem un pilda ar biezpiena masu, bet mēs šoreiz iesakām izmēģināt jaunu versiju – ar šokolādes cepumiem un gaisīgu zefīra-ogu krēmu. Šis garšu salikums ir patiešām pasakains!
Recepte tapusi sadarbībā ar Orkla Latvija.
Pagatavošana
130 min
1. Gatavo zefīra-ogu krēmu. Želatīnu ber bļodiņā, pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un atstāj uzbriest 5-7 minūtes. Pa to laiku zefīrus sagriež nelielos kubiņos, ber bļodā. Pievieno skābo krējumu, ogas un apmaisa. Izkausē želatīnu karsta ūdens peldē, iemaisa krēmā un bļodu liek ledusskapī uz stundu.
Foto: Publicitātes
2. Izņem no ledusskapja krēmu. Veido mājiņas. Uz apakšējā šokolādes cepuma uzliek aptuveni 2 ēdamkarotes krēma. Cepumu atstutē vienā malā un uzliek vēl pildījumu. Tad uzliek trešo cepumu un caur sāniem aizpilda mājiņu pilnu ar krēmu. Sānus nolīdzina ar aukstā ūdenī saslapinātu nazi.
Foto: Publicitātes
3. Sagatavotās mājiņas liek ledusskapī. Pa to laiku sasmalcina pistācijas. Balto šokolādi salauž gabaliņos liek bļodiņā un izkausē karsta ūdens peldē.
Foto: Publicitātes
4. Katru mājiņu pārlej ar izkausēto šokolādi un dekorē ar pistāciju drumstalām. Līdz pasniegšanai mājiņas liek ledusskapī vismaz uz 2-3 stundām vai uz visu nakti.

Garšīgus svētkus!
Foto: Publicitātes
Uz augšu