Rūjas salāti

2021. gada 8. decembris
Foto: Publicitātes
"Rūjas salāti ir viscaur rūveniešu salāti. Neesmu sastapusi šos salātus kādās restorānu vai kafejnīcu ēdienkartēs Tomēr rūjienieši šos salātus atceras, jo tie tika gatavoti Rūjienas kulinārijā un restorānā "Tālava". Iespējams, ka tie joprojām tiek gatavotie rūjieniešu virtuvēs. Sākotnēji varētu padomāt, ka tie ir ļoti trekni salāti, bet visi, kuri tos baudījuši, atzīst, ka tie ir pikanti un ļoti gardi, atšķirīgi no pārējo salātu klāsta," stāsta Guna Ķibere, kulināre, Valmieras novada pašvaldības uzņēmējdarbības speciāliste
Pagatavošana
20 min
1. Cepeti, sīpolus un marinētos gurķus sagriež kubiņos.
2. Eļļu, etiķi, sāli un piparus sajauc atsevišķā trauciņā.
3. Pagatavoto mērcīti pārlej sagrieztajiem salātiem.
4. Visu labi sajauc, liek traukā un dekorē ar zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu