Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grilēts lasis ar zirnīšiem, ķirbju biezeni un piparmētru mērci

Grilēts lasis ar zirnīšiem, ķirbju biezeni un piparmētru mērci

FOTO: Publicitātes

Svētkos uzburt maltīti, kas izskatās kā no smalka restorāna ēdienkartes, patiesībā ir iespējams pavisam ātri un bez īpašas piepūles. Lai to paveiktu, lieti noder saldēti dārzeņi, kas pēc uzturvērtības neatpaliek no svaigajiem, bet ļauj ietaupīt laiku, izlaižot laikietilpīgo mizošanu un smalcināšanu.

Skaties, kā kulināre Anna Panna gatavoja šo ēdienu TVNET raidījumā "Gatavo ar stāstu".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Bonduelle".
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 2 laša steiki
  • 1/2 iepakojums saldēti zaļie zirnīši "Bonduelle"
  • 1 iepakojums ķirbju un dārzeņu maisījums "Bonduelle"
  • 200 ml dārzeņu buljons
  • 100 ml saldais krējums 10%
  • Mērcei
  • 3 zariņi piparmētras (tikai lapiņas, sīki sakapātas)
  • 4 ēd. k. citrona sulas
  • 1 ēd. k. medus
  • 4 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Zaļos zirnīšus ber verdošā ūdenī. Kad ūdens atkal sāk burbuļot, karsē 2 minūtes, tad nokāš caurdurī, strauji atdzesē aukstā ūdenī. Šādi tie nezaudēs savu koši zaļo krāsu un svaigo garšu. Pēc pāris minūtēm nokāš, atstāj caurdurī, lai notek liekais ūdens.
    Zaļos zirnīšus ber verdošā ūdenī. Kad ūdens atkal sāk burbuļ...

    FOTO: Publicitātes

  2. Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un sakuļ ar dakšu, līdz sabiezē emulsijas tipa mērce.
    Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un sakuļ ar dakšu, līd...

    FOTO: Publicitātes

  3. Katlā uzkarsē buljonu, ber iekšā ķirbju un dārzeņu maisījumu. Uzliek vāku un sautē ~5 minūtes. Tad nolej buljonu atsevišķā traukā.
    Katlā uzkarsē buljonu, ber iekšā ķirbju un dārzeņu maisījumu...

    FOTO: Publicitātes

  4. Pievieno dārzeņiem sāli, piparus, saldo krējumu un karsē, līdz “uzmet burbuli”. Tad sablendē ar rokas blenderi viendabīgā masā.
    Pievieno dārzeņiem sāli, piparus, saldo krējumu un karsē, lī...

    FOTO: Publicitātes

  5. Lasi grilē uz grilpannas 3-4 minūtes no katras puses.
    Lasi grilē uz grilpannas 3-4 minūtes no katras puses.

    FOTO: Publicitātes

  6. Uz šķīvjiem liek ķirbju biezeni, tam virsū grilēto lasi, blakus – blanšētos zirnīšus. Visu pārslaka ar piparmētru mērci!

    Garšīgus svētkus!
    Uz šķīvjiem liek ķirbju biezeni, tam virsū grilēto lasi, bla...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bezalkoholiskais mohito

Bezalkoholiskais mohito

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas