Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grilēts lasis ar zirnīšiem, ķirbju biezeni un piparmētru mērci

Foto: Publicitātes
Svētkos uzburt maltīti, kas izskatās kā no smalka restorāna ēdienkartes, patiesībā ir iespējams pavisam ātri un bez īpašas piepūles. Lai to paveiktu, lieti noder saldēti dārzeņi, kas pēc uzturvērtības neatpaliek no svaigajiem, bet ļauj ietaupīt laiku, izlaižot laikietilpīgo mizošanu un smalcināšanu.

Skaties, kā kulināre Anna Panna gatavoja šo ēdienu TVNET raidījumā "Gatavo ar stāstu".
Recepte tapusi sadarbībā ar "Bonduelle".
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Pagatavošana
30 min
1. Zaļos zirnīšus ber verdošā ūdenī. Kad ūdens atkal sāk burbuļot, karsē 2 minūtes, tad nokāš caurdurī, strauji atdzesē aukstā ūdenī. Šādi tie nezaudēs savu koši zaļo krāsu un svaigo garšu. Pēc pāris minūtēm nokāš, atstāj caurdurī, lai notek liekais ūdens.
Foto: Publicitātes
2. Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un sakuļ ar dakšu, līdz sabiezē emulsijas tipa mērce.
Foto: Publicitātes
3. Katlā uzkarsē buljonu, ber iekšā ķirbju un dārzeņu maisījumu. Uzliek vāku un sautē ~5 minūtes. Tad nolej buljonu atsevišķā traukā.
Foto: Publicitātes
4. Pievieno dārzeņiem sāli, piparus, saldo krējumu un karsē, līdz “uzmet burbuli”. Tad sablendē ar rokas blenderi viendabīgā masā.
Foto: Publicitātes
5. Lasi grilē uz grilpannas 3-4 minūtes no katras puses.
Foto: Publicitātes
6. Uz šķīvjiem liek ķirbju biezeni, tam virsū grilēto lasi, blakus – blanšētos zirnīšus. Visu pārslaka ar piparmētru mērci!

Garšīgus svētkus!
Foto: Publicitātes
Uz augšu