Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

FOTO: Madara Stankeviča

Šokolādes desa jeb "Salda brunete" ir iecienīts saldais ēdiens, kura pagatavošana neprasa ne lielu piepūli, ne īpašas kulinārijas prasmes.
Ja garšo marmelāde, to noteikti var pievienot arī vairāk. Lai interesantāk - gabaliņus arī griež dažādos izmēros. Kārumnieki var papildināt ar žavētām dzērvenēm vai sukādēm un riekstiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 180 g Selgas klasisko cepumu
  • 180 g Selgas šokolādes cepumu
  • 2 olas
  • 150 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 8-9 ēd. k. nesaldināta kakao
  • 50 g marmelādes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

300 min.
  1. Cepumus sadrupina dažāda izmēra gabaliņos.
    Cepumus sadrupina dažāda izmēra gabaliņos.

    FOTO: Madara Stankeviča

  2. Sagriež marmelādi, pievieno cepumiem. Parūpējas, lai katrs gabaliņš ir atsevišķi un marmelāde nav salipusi lielā kunkulī.
  3. Katliņā sakuļ olas ar cukuru. Liek uz nelielas liesmas sildīties, maisot, lai kūst cukurs.
  4. Pēc neilga brīža pievieno sviestu, kas ir istabas temperatūrā. Maisa.
  5. Kad sviests izkusis, pievieno kakao, aktīvi maisot, lai neveidotos kunkuļi.
  6. Kad kakao masa uzkarsusi un visa vienmērīga, pārlej cepumu - marmelādes sagatavei. Visu rūpīgi maisa, līdz viss ieskauts kakao.
  7. Uz dēlīša uzklāj pārtikas plēvi, liek masu un izveido vēlamo formu. Ietin plēvē. Liek ledusskapī uz vairākām stundām, līdz sastingst. Ja vajag paātrināt procesu, kad desa atdzisusi, to var ielikt saldētavā.

    Lai labi garšo!
    Uz dēlīša uzklāj pārtikas plēvi, liek masu un izveido vēlamo...

    FOTO: Madara Stankeviča

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Šokolādes torte ar vārītu šokolādes krēmu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas