Sākums > Receptes > Deserti

Cepumu un kakao desa jeb "Saldā brunete"

2021. gada 29. novembris
Foto: Madara Stankeviča
Šokolādes desa jeb "Salda brunete" ir iecienīts saldais ēdiens, kura pagatavošana neprasa ne lielu piepūli, ne īpašas kulinārijas prasmes.
Ja garšo marmelāde, to noteikti var pievienot arī vairāk. Lai interesantāk - gabaliņus arī griež dažādos izmēros. Kārumnieki var papildināt ar žavētām dzērvenēm vai sukādēm un riekstiem.
Pagatavošana
300 min
1. Cepumus sadrupina dažāda izmēra gabaliņos.
Foto: Madara Stankeviča
2. Sagriež marmelādi, pievieno cepumiem. Parūpējas, lai katrs gabaliņš ir atsevišķi un marmelāde nav salipusi lielā kunkulī.
3. Katliņā sakuļ olas ar cukuru. Liek uz nelielas liesmas sildīties, maisot, lai kūst cukurs.
4. Pēc neilga brīža pievieno sviestu, kas ir istabas temperatūrā. Maisa.
5. Kad sviests izkusis, pievieno kakao, aktīvi maisot, lai neveidotos kunkuļi.
6. Kad kakao masa uzkarsusi un visa vienmērīga, pārlej cepumu - marmelādes sagatavei. Visu rūpīgi maisa, līdz viss ieskauts kakao.
7. Uz dēlīša uzklāj pārtikas plēvi, liek masu un izveido vēlamo formu. Ietin plēvē. Liek ledusskapī uz vairākām stundām, līdz sastingst. Ja vajag paātrināt procesu, kad desa atdzisusi, to var ielikt saldētavā.

Lai labi garšo!
Foto: Madara Stankeviča
8. Noderīgi:
* Ietīšanai labāk izvēlēties pārtikas plēvi, jo folija mēdz salīst desas mazajās spraudziņās un, attinot vaļā, jāvelta laiks krikumu izņemšanai.
* Dažādu cepumu izmantošana šokolādes desas receptē nav obligāta, taču tas piešķir papildus garšu un arī katras šķēlītes izskats kļūst vēl glītāks.
Uz augšu