Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu sacepums ar dzērvenēm (Klafuti)

2021. gada 24. novembris
Foto: Publicitātes
Āboli un dzērvenes - kārtīgs rudens un ziemas garšu salikums.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
60 min
1. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru līdz gaisīgai masai.
2. Olu masai pievienot šķipsniņu sāls, izsijātus miltus un cepamo pulveri. Visu kārtīgi izmaisīt.
3. Beigās pievieno pienu pa nelielām porcijām. Labi izmaisa.
4. Nomizo un plānās šķēlēs sagriež ābolus. Pievieno mīklai ābolus un dzērvenes. Izmaisa.
5. Mīklu lej formiņā un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170° uz 35-40 min.
Foto: Publicitātes
6. Kad gatavs, ļauj nedaudz atdzist.
Foto: Publicitātes
7. Piezīmes: Sacepumu var pasniegt gan siltu kopā ar saldējumu, gan aukstu. Šajā receptē tika izmantota formiņa ar izmēru 30 cm x 11 cm x 6 cm.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu