-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Ābolu sacepums ar dzērvenēm (Klafuti)
Āboli un dzērvenes - kārtīgs rudens un ziemas garšu salikums.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
170 g miltu
-
250 ml piena
-
100 g brūnā cukura
-
2 olas
-
Sāls šķipsna/s
-
1 g vaniļas cukura
-
1/2 tējk. cepamā pulvera
-
3 āboli
-
Dzērveņu sauja
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru līdz gaisīgai masai.
-
Olu masai pievienot šķipsniņu sāls, izsijātus miltus un cepamo pulveri. Visu kārtīgi izmaisīt.
-
Beigās pievieno pienu pa nelielām porcijām. Labi izmaisa.
-
Nomizo un plānās šķēlēs sagriež ābolus. Pievieno mīklai ābolus un dzērvenes. Izmaisa.
-
Mīklu lej formiņā un liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170° uz 35-40 min.
-
Kad gatavs, ļauj nedaudz atdzist.
-
Piezīmes: Sacepumu var pasniegt gan siltu kopā ar saldējumu, gan aukstu. Šajā receptē tika izmantota formiņa ar izmēru 30 cm x 11 cm x 6 cm.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs