Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vienkāršais medus cālis

2021. gada 16. novembris
Foto: Madara Stankeviča
Ja esi saldenu garšu cienītājs pamatēdienos, tad šis panētais medus cālis ir radīts tieši tev. Piedevās derēs arī pasta, citu veidu nūdeles, kā arī rīsi. Cepti vai tvaicēti dārzeņi piešķirs patīkamu svaigumu un neļaus saldumam nomākt visu maltīti.
Pagatavošana
30 min
1. Vistas fileju sagriež sev tīkamos gabaliņos. Man patīk vidēji plānas strēmelītes.
2. Bļodā sakuļ olu, iemaisa tajā vistu.
3. Pievieno cieti un kārtīgi samaisa, lai katrs gabaliņš glīti aplipis.
4. Pannā sakarsē eļļu - lej nedaudz vairāk nekā ierasts.
5. Cep vistu no abām pusēm, līdz gatava. Ja gabaliņi nelieli, tad 2 līdz 3 minūtes no katras puses ir vairāk kā pietiekami.
Tad liek uz papīra dvieļiem, lai noņemtu liekās taukvielas.
6. Pa to laiku liek pannā tomātu mērci, medu un soju. Te nu ar sastāvdaļā ir tā, ka ļoti individuāli, jo atšķiras tomātu mērces pēc salduma/sāļuma, tāpat arī sojas mērču sāļums, tāpēc der pie tomātu mērces visu pievienot pakāpeniski, maisot un nogaršojot, lai atrastu to balansu, kas patīk pašam, atceroties, ka garšai jābūt gana intensīvai, jo vista sacepta bez garšvielām.
7. Kad atrasts īstais garšu balanss, visu nedaudz pakarsē, lai sāk biezēt, tad iemaisa vistas gabaliņus un vēl brīdi karsē, lai katrs gabaliņš tiktu ieskauts mērcē.
8. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles. Mana gadījumā: rīsu nūdeles un strauji apcepts cukini ar papriku.
Beigās pārber ar sezama sēkliņām.

Labu apetīti!
Foto: Madara Stankeviča
Uz augšu