Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vienkāršais medus cālis

Vienkāršais medus cālis

FOTO: Madara Stankeviča

Ja esi saldenu garšu cienītājs pamatēdienos, tad šis panētais medus cālis ir radīts tieši tev. Piedevās derēs arī pasta, citu veidu nūdeles, kā arī rīsi. Cepti vai tvaicēti dārzeņi piešķirs patīkamu svaigumu un neļaus saldumam nomākt visu maltīti.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g vistas filejas
  • 1 ola
  • 3-4 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 4-5 ēd. k. tomātu mērces
  • 1-2 tējk. medus
  • 2-3 ēd. k. sojas mērces
  • Eļļa
  • Sezama sēkliņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Vistas fileju sagriež sev tīkamos gabaliņos. Man patīk vidēji plānas strēmelītes.
  2. Bļodā sakuļ olu, iemaisa tajā vistu.
  3. Pievieno cieti un kārtīgi samaisa, lai katrs gabaliņš glīti aplipis.
  4. Pannā sakarsē eļļu - lej nedaudz vairāk nekā ierasts.
  5. Cep vistu no abām pusēm, līdz gatava. Ja gabaliņi nelieli, tad 2 līdz 3 minūtes no katras puses ir vairāk kā pietiekami.
    Tad liek uz papīra dvieļiem, lai noņemtu liekās taukvielas.
  6. Pa to laiku liek pannā tomātu mērci, medu un soju. Te nu ar sastāvdaļā ir tā, ka ļoti individuāli, jo atšķiras tomātu mērces pēc salduma/sāļuma, tāpat arī sojas mērču sāļums, tāpēc der pie tomātu mērces visu pievienot pakāpeniski, maisot un nogaršojot, lai atrastu to balansu, kas patīk pašam, atceroties, ka garšai jābūt gana intensīvai, jo vista sacepta bez garšvielām.
  7. Kad atrasts īstais garšu balanss, visu nedaudz pakarsē, lai sāk biezēt, tad iemaisa vistas gabaliņus un vēl brīdi karsē, lai katrs gabaliņš tiktu ieskauts mērcē.
  8. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles. Mana gadījumā: rīsu nūdeles un strauji apcepts cukini ar papriku.
    Beigās pārber ar sezama sēkliņām.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar piedevām pēc izvēles. Mana gadījumā: rīsu nūdele...

    FOTO: Madara Stankeviča

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas