Sākums > Receptes > Deserti

Saldais ķirbja krēms ar ķīseli

2021. gada 9. novembris
Foto: Publicitātes
"Ķirbju sezona rit pilnā sparā. Unikāls auglis, no kura var pagatavot no sāļa līdz saldam. Šoreiz ķirbju krēms. Pusi no ķirbja sagriezu mazākos gabalos, cepu cepeškrāsnī pusstundu," stāsta receptes un foto autore Ingūna.
Pagatavošana
120 min
1. Sarūpē nepieciešamo.
Foto: Publicitātes
2. 300 gr ķirbja mīkstuma (iepriekš krāsnī izcepta) sablendē ar 3 ēd. k. brūnā cukura un pus citrona sulu.
Foto: Publicitātes
3. 3 tējk. želatīnu aplēju ar 50 ml auksta ūdens, lai uzbriest. Izkausēju mikrenē, pielēju ķirbja masai, kārtīgi izmaisot.
4. 400 ml saldo krējumu sakuļ ar 4 ēd. k. cukuru (80 g).
5. Sajauc abas masas, lej traukā, liek ledusskapī sastingt. Man pietika ar nepilnu stundu.
6. Izvārīju no dzērveņu/aveņu/ kazeņu ogām ķīseli. Lej atdzesētu ķīseli, liek krēmu un gatavs.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes