Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Zīdainā puķkāposta krēmzupa

Foto: Publicitātes
Puķkāposts ir lieliska bāze zīdainai krēmzupai. To papildini ar burkānu, kartupeļiem, vāri gardā buljona un beigās pievieno šļuku saldā krējuma. Blenderis būs tavs sabiedrotais.
Veģetārai versijai izmanto dārzeņu buljonu un saldo krējumu vari aizvietot ar auzu krējumu.
Receptes un foto autore: Mārīte Eglīte
Pagatavošana
50 min
1. Visas sastāvdaļas sagriež nelielos izmēros.
2. Sīpolu, burkānu un ķiplokus apcep olīveļļā, tad pievieno saldo kartupeli un arī mazliet apcep.
3. Pašu pēdējo pievieno puķkāpostu, pārlej visu ar buljonu, pieber garšvielas un vāra uz nelielas uguns, kamēr visi dārzeņi mīksti.
4. Noņem katlu no uguns, visu sablendē viendabīgā, krēmīgā masā un pielej saldo krējumu. Uzkarsē un zupa gatava pasniegšanai.
5. Piedevās var pievienot maizes grauzdiņus vai sēkliņas.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu