Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zīdainā puķkāposta krēmzupa

FOTO: Publicitātes

Kolekcijas: Veģetārās
Puķkāposts ir lieliska bāze zīdainai krēmzupai. To papildini ar burkānu, kartupeļiem, vāri gardā buljona un beigās pievieno šļuku saldā krējuma. Blenderis būs tavs sabiedrotais.
Veģetārai versijai izmanto dārzeņu buljonu un saldo krējumu vari aizvietot ar auzu krējumu.
Receptes un foto autore: Mārīte Eglīte
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 puķkāposts
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 saldais kartupelis
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 200 ml saldā krējuma
  • 500 ml vistas vai dārzeņu buljona
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Visas sastāvdaļas sagriež nelielos izmēros.
  2. Sīpolu, burkānu un ķiplokus apcep olīveļļā, tad pievieno saldo kartupeli un arī mazliet apcep.
  3. Pašu pēdējo pievieno puķkāpostu, pārlej visu ar buljonu, pieber garšvielas un vāra uz nelielas uguns, kamēr visi dārzeņi mīksti.
  4. Noņem katlu no uguns, visu sablendē viendabīgā, krēmīgā masā un pielej saldo krējumu. Uzkarsē un zupa gatava pasniegšanai.
  5. Piedevās var pievienot maizes grauzdiņus vai sēkliņas.

    Labu apetīti!
    Piedevās var pievienot maizes grauzdiņus vai sēkliņas.

La...

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Košās karstmaizes ar gaļu, marinētiem gurķīšiem un kukurūzu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas